Bestek en meetstaat met Word en Excel: C3A organiseert gratis webinar

Al meer dan 30 jaar wordt bij C3A een specifieke C3A-lastenboek-werkmethodiek toegepast met Microsoft Office (sterk ondersteund door een reeks automatismen of C3A-Extensies), en de afgelopen 10 jaar slaagt C3A er steeds beter in om via BIM met Revit goed bruikbare meetstaat-tabellen mee op te bouwen in de virtuele gebouwen-modellen. Met de recentste C3Admin werd vooral de synergie tussen het BIM-model in Revit en de meetstaten en bestekteksten met Excel en Word geoptimaliseerd. Leer er meer over in een gratis kennismakingswebinar.

De resultaten van de synergie, gedemonstreerd op de BIM-wedstrijd tijdens de recentste Architect at Work, spreken boekdelen.  Maar deze C3Admin-tools voor bestek en meetstaat met Word en Excel kunnen ook gewoon LOS van CAD of BIM toegepast worden. 

Op dit anderhalf uur durende webinar geeft C3A vooral toelichting over de werkmethodiek om een gesynchroniseerd Bouwtechnisch Bestek en Meetstaat met Word en Excel uit te werken. Dit doet vooral dienst als introductie of kennismaking. 

 

Programma

  • overzicht werkmethodiek via de C3A-Extensies voor bestek en meetstaat met Office
  • de recentste bestekteksten (het recentste VMSW BouwtechnischBestek, de RG904 Regie der Gebouwen en de CCTB Waalse bestekteksten) en bijhorende artikellijsten en keynotelijsten
  • en beknopt, ter illustratie van de evolutie en synergie met BIM: organiseren van de bouwdata in Revit via de keynotes en schedule tables met export vanuit Revit en gecontroleerde Import in Excel via de nieuwste C3Admin

Op deze sessie komt ook het recentste VMSW Bouwtechnisch Bestek meer in detail aan bod, waarvan de uitgebreidere artikellijst inclusief de meetposten per artikel eigenlijk een sluitsteen vormen voor dit geheel.  Ook deze bestekteksten én bijhorende artikellijst en Revit-keynote-lijst, aangepast conform de C3A-werkmethodiek, zitten al jarenlang geïntegreerd in de C3Admin-Extensies.

Het webinar vindt plaats op woensdag 13 oktober 2021, van 10.30 uur tot 12.00 uur. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Bron: C3A

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage