Beter renoveren met IQ-Thermsysteem: ‘Betere thermiek én betere luchtkwaliteit’

Om de energiedoelstelling te halen moeten we tegen 2050 niet alleen bijna elke woning renoveren, maar ook op een betere manier. Meer aandacht voor de verschillende renovatiestappen, waarvan vocht er één is. Remmers specialiseert zich al jaren in deze stap. Met het IQ-Thermsysteem biedt het bedrijf nu zowel een betere thermiek als betere luchtkwaliteit.  

De Vlaamse overheid wil BENOveren. Dat staat voor ‘beter renoveren’. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met de verschillende renovatiestappen in de meest logische volgorde. Remmers steunt dit en focust zich op de eerste stap van een BENOvatie: vocht. “De woonmarkt is verzadigd. Je hebt dus maar twee opties: hoogbouw of renovatie. Op de renovatiemarkt staan veel oude woningen waar geen waterkering in werd verwerkt of waarin deze volledig is versleten. Bij de start van een renovatie kijken we daarom altijd eerst naar de vochthuishouding en pas daarna naar de volgende stappen”, vertelt Didier Combel, regionaal manager bij Remmers.

Ernstige gezondheidsgevolgen

“8/10 keer zien we bij een renovatie een vocht- of schimmelprobleem”, zegt Didier. “Meestal veroorzaakt door opstijgend of doorslaand vocht. Als je hiermee kampt, moet je eerst een nieuwe waterkering voorzien vooraleer je wanden opnieuw gaat pleisteren. Anders komen de problemen zo weer terug.”

En die problemen kunnen ernstig zijn. Vocht en slechte ventilatie of verluchting kunnen grote gevolgen hebben voor uw gezondheid. Door vocht in huis treden er schimmels op die reumatische en astmatische klachten veroorzaken. Bovendien tast het je immuunsysteem aan. Het belang van een goede luchtkwaliteit is dus enorm belangrijk en vereist de nodige aandacht en expertise.

Nonchalante architecten

Toch zien ze bij Remmers dat architecten en aannemers de aandacht voor vocht vaak links laten liggen, terwijl het de basis is van alles. “Als een huis in natte voeten staat, heeft het geen zin om te renoveren want dan krijg je na enkele jaren problemen. Als je wil BENOveren moet je eerst aandacht schenken aan het vocht en pas daarna de volgende stappen ondernemen. En het best onderzoek je dit met een specialist.”

Betere thermiek én luchtkwaliteit

Laat Remmers nu net één van deze specialisten zijn. Voor elke fase van vochtproblemen heeft het bedrijf een oplossing, met als paradepaardjes het IQ-Thermsysteem en het Power Protect systeem. Deze laatste is een compleet systeem voor een ecologisch en economisch verantwoorde, duurzame schimmelsanering. Dankzij de samenstelling van de schimmelsaneerplaten zorgt het volledig systeem voor een efficiënte vochtregulering en dus ook voor een aangenaam binnenklimaat en optimale bescherming tegen schimmelvorming.

Het IQ-Thermsysteem is een muurplaat die wordt afgewerkt met een schimmelsaneringspleister. Deze is dus zowel schimmelsanerend als thermisch isolerend. Als kers op de taart is deze afgewerkt met een strak design. “Met dit systeem kunnen we bijvoorbeeld een kelderruimte met slechte verluchting en weinig licht, een ideale kweekplaats voor schimmels, perfect omvormen tot bureau. Zodanig dat we zowel thermisch als kwalitatief een betere ruimte creëren.”

Prijs voor de gezondheid

“Er is geen probleem met vocht dat wij niet kunnen oplossen”, vertelt Didier fier. Maar vandaag hangt er nog wel een behoorlijk prijskaartje aan de producten van Remmers. “We bereiken de particuliere markt nog moeilijk, maar de vraag stijgt wel. Het is uiteindelijk een investering in de toekomst en mensen liggen wakker over hun gezondheid, dus dan koppelen ze al sneller de prijs los van de noodzaak.”

Deel dit artikel:

Onze partners