Betonnen geluidsscherm biedt mogelijkheden voor gepersonaliseerd concept

De Khufu-wand van ecobeton water technologies is een betonnen geluidsscherm met een vernieuwd en innovatief design. Het biedt architecturale mogelijkheden voor een gepersonaliseerd design. Uiteraard beschikt hij over sterke akoestische eigenschappen, zowel op het vlak van geluidsabsorptie als op het vlak van geluidsisolatie.

In het geluidsspectrum van het wegverkeer is de belangrijkste frequentie qua geluidshinder te vinden tussen 800 Hz en 1.250 Hz. De piek zit rond de 1.000 Hz. ecobeton water technologies heeft bij het ontwerp zeer veel zorg besteed aan een optimale absorptie rond deze frequentie. Ook in de hoogste frequenties presteert dit geluidsscherm zeer goed.

 

Modulair

De dragende structuur bestaat uit gewapend beton. De absorberende laag is uitgevoerd in lichtgewicht beton met geëxpandeerde kleikorrels. Het design is strak en elegant en er bestaat de mogelijkheid tot variatie. Het concept is modulair en dus te combineren om architecturale effecten te bekomen.

 

Ecologisch en esthetisch

In de achterzijde kunnen bevestigingslatten in hout of gerecycleerd materiaal worden ingestort. Daarop kunnen dan draadpanelen worden geschroefd voor grondbegroeiing. Na verloop van tijd bekomt men dus een groene wand. Dat is niet alleen ecologisch interessant voor vogels en insecten, maar ook zeer esthetisch.

 

Geen onderhoud en duurzaam

De Khufu-wand vraagt helemaal geen onderhoud. Door de structuur is hij niet geschikt om graffiti aan te brengen. De wand gaat minstens veertig jaar mee en is dus een zeer duurzaam product.

Deel dit artikel:
Contacteer ecobeton water technologies
Onze partners