BIM als verbindend element voor het Digitaal Bouwteam

Hoe een digitaal bouwteam ontwerpt, bouwt en beheert in BIM? C3A en partners gaan met hun eigen producten aan de slag en geven u een demonstratie hoe ze dit aanpakken, en illustreren dat BIM vooral gaat over het optimaliseren van de digitale samenwerking tussen de bouwpartners.

Deze sessies zijn bedoeld als kennismaking met de voorgestelde oplossingen, dus zeker ook geschikt voor allen die nog de stap naar integraal BIM moeten zetten.

Gepast moment om ook de nieuwe samenwerking tussen C3A en Arkance Systems te verduidelijken!

Programma

10u.00 Start met een streepje muziek en drankje
Ontvangst ...

10u.30 Welkom en voorstelling partners
Het BIM platform is een samenwerking van BIM-Experts met specifieke oplossingen voor het digitale bouwteam.

10u.35 Optimalisatie van het digitale bouwteam
Met C3A werd de afgelopen 36 jaar via de C3A-Userclub een netwerk van bouwprofessionals opgebouwd, dat zijn stempel heeft gedrukt op BIM in Vlaanderen. Momenteel wordt de grootste groep binnen de C3A-Userclub gevormd door architecten-ontwerpbureaus, die aan het begin van de BIM-keten staan: zij zijn de adviseurs voor de gebouw-eigenaren/opdrachtgevers en adviseren ook de deelnemende bouwkundige & technische studiebureaus én aannemers aan de investeerder-bouwers.

Arkance Systems richt zich op het leveren van een complete software en applicatie expertise voor alle fasen van de levenscyclus van ontwerp- en bouwprojecten. Arkance Systems telt nu meer dan 600 medewerkers waaronder meer dan 250 applicatie-ingenieurs die 120.000 gebruikers ondersteunen via een Europees netwerk van Portugal, Spanje, Frankrijk, BeNeLux, Polen, Litouwen tot Hongarije en Finland. In de BeNeLux werden al de grootste groep bouwkundige & technische studiebureaus en uitvoerders bij de Arkance-klantengroep verzameld, nu ook de Architect-ontwerpers via C3A. Vandaar ook een logische synergie tussen de C3A-Userclub en de Arkance Systems AEC klanten voor verdere uitbreiding in de toekomst.

Om deze ambities te kunnen continueren en nog beter waar te maken hebben C3A en Arkance-Systems de handen in elkaar geslagen: C3A is sedert februari neergestreken bij Arkance Systems om het C3A-BIM-netwerk van bouwprofessionals in Vlaanderen te verzekeren én verder uit te bouwen. Momenteel wordt gewerkt aan de synergie tussen de BIM-oplossingen om de digitale samenwerking tussen alle bouwpartners verder te optimaliseren.

11u.35 All in One Ontwerpsoftware
Hoe kan je jouw software als architect zo efficiënt mogelijk inzetten? De ontwerpsoftware is de tool bij uitstek voor de architect. We laten je zien hoe je experimentele ideeën uitwerkt, waar BIM als ontwerpende architect een troef kan zijn.

12u.30 Lunchpauze

13u.30 Digitaliseringsprocessen onderling op elkaar aansluiten
De bouwwereld wordt steeds meer geconfronteerd met de steeds verder doorgedreven digitalisering. Ook als fabrikant is die digitalisering een dagelijkse realiteit en uitdaging in de vele interne processen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat die digitaliseringsprocessen onderling op elkaar aansluiten. Hoe kunnen we onze digitale informatie op een efficiënte en bruikbare manier beschikbaar maken voor onze partners binnen het bouwproces, of het nu in een ontwerpfase of in een uitvoeringsfase betreft. Wat zijn hier de opportuniteiten en wat zijn de uitdagingen en hordes die nog moeten worden genomen.

 

13u.50 Automatisering van planning d.m.v. BIM
Kosten, risico’s & veiligheid tijdens een bouwproject onder controle houden doe je door middel van een goede planning en communicatie.

14u.30 Projectmanagement tijdens BIM-projecten
Om bouwprojecten tot een hoger niveau te tillen en kwalitatieve as-built dossiers te verkrijgen is het belangrijk om het volledige BIM-proces tijdens uitvoering duidelijk af te spreken. Hierbij volstaat het niet om enkel aan BIM-coördinatie te doen. Ook bijvoorbeeld het gestructureerd verzamelen van data en documenten is hierbij cruciaal. Enkel wanneer modellen, data en documenten correct geproduceerd worden tijdens projecten, zal de overgang naar de beheerfase soepel kunnen verlopen. Onebim toont ons hoe zij de bouwheer als objectieve partner doorheen dit proces begeleiden.

15u.00 BIM model FM compatibel maken
Iedereen kent het BIM model in ontwerp- in uitvoeringsfase maar het BIM model kan ook in de exploitatiefase gebruikt worden. Deze moet dan wel “Facility Management compatibel” zijn. Hoe ziet een “FM compatibel BIM model” eruit? Wat is de inhoud (data) van een FM BIM model? En wat is de toegevoegde waarde voor de Facility Manager?

15u.15 Conclusies

15u.30 Slot en netwerkmoment
Koffie met gebak ...en mogelijkheid tot individuele vraagstelling.

 

Bron: C3A
Deel dit artikel:
Contacteer C3A
Onze partners