BIM-Manager Mathieu Gijbels als enige Belg naar BIM-congres in VS

Nic Maes, BIM-Manager bij Mathieu Gijbels, woont begin november als enige Belg het Gunslinger Event van Autodesk bij in de VS. Tijdens dit jaarlijks Gunslinger Event van Autodesk mag een exclusief groepje zorgvuldig geselecteerde gebruikers van Revit feedback en suggesties geven voor de verdere ontwikkeling van deze software. Het event vindt plaats van 2 tot en met 6 november in Boston.

Unieke kans

Het gebeurt niet elke dag dat je een uitnodiging voor een congres in de Verenigde Staten van Autodesk in de bus krijgt. Een eer die onlangs te beurt viel aan Nic Maes, BIM-Manager bij bouwbedrijf Mathieu Gijbels. Nic zal als enige Belg aanwezig zijn op  het Gunslinger Event aka Inside the Factory-congres van Autodesk. Wereldwijd werden slechts 16 Revit-gebruikers en BIM-managers voor dit congres uitgenodigd. “Op dit congres zal de crème de la crème uit de internationale BIM-wereld aanwezig zijn,” aldus Herman Verwimp, Marketing & HR Directeur bij Mathieu Gijbels. “Dat onze Nic geselecteerd werd als enige Belg, maakt ons dan ook erg fier.” 

 

BIM. Quid?

“BIM staat voor Building Information Modeling en betekent dat je twee keer kan bouwen: 1 keer  virtueel en 1 keer op de werf. Bij BIM gebruik je in alle fases van het bouwproject 3D-computermodellen om met alle betrokken partijen (bouwheer, architect, aannemers en onderaannemers) snel en efficiënt samen te werken,” legt Nic Maes uit. “Dankzij BIM worden faalkosten door ontwerpfouten tot een minimum herleid, omdat die fouten al vóór de effectieve werken worden opgespoord en aangepast. Alle info in elke bouwfase is zo actueel dat je niet meer voor onaangename verrassingen komt te staan. Dat betekent een aanzienlijke winst, zowel qua tijd als qua financiën”.

 

“Gaten schieten in Revit”

Het jaarlijkse Gunslinger event is geen gezellig onderonsje tussen klanten van Autodesk. De bedoeling van het Gunslinger event is dat de genodigden – ’s werelds meest ervaren Revit-gebruikers – feedback en hints geven over nieuwe functionaliteiten en richtingen die Autodesk wil uitgaan met Revit. Autodesk laat zo door de meest kritische Revit-gebruikers mogelijke fouten in de software detecteren en optimalisaties formuleren die de gebruikerservaring nog verbeteren. “In feite komt het erop neer dat we moeten proberen ‘gaten te schieten’ in de Revit software,” knipoogt Nic Maes. “Maar wij krijgen ook inzicht in hetgeen er op tafel ligt bij deze multinational. En kunnen we nog sneller bijsturen, wat voorsprong nemen en onze organisatie verder voorbereiden op de toekomst.”

 

De toekomst is BIM

“Wij zijn ervan overtuigd dat BIM de toekomst wordt in de bouwwereld,” gaat Herman Verwimp verder. “Al meer dan 6 jaar geleden hebben we intern onze eerste stappen in BIM gezet en onze organisatie daarop volledig georiënteerd. Eind november voltooien we de bouw van het eerste bedrijfs- en kantoorgebouw in België volledig in BIM gebouwd (het nieuwe kantoor voor de groep Ons in Bilzen). Deze uitnodiging voor Nic op het Gunslinger Event is de spreekwoordelijke kers op onze BIM-taart,” besluit Herman Verwimp. 

Bron: Mathieu Gijbels
Deel dit artikel:

Onze partners