Binnenkijken bij 173 projecten tijdens Mijn Huis Mijn Architect.

Op zaterdag 26 en zondag 27 september zet Mijn Huis Mijn Architect opnieuw zijn deuren open in Vlaanderen en Brussel. Tijdens dit opendeurweekend stellen architecten hun mooiste woningen voor, telkens van 14u tot 18u. Voor de editie van 2009 aanvaardde de jury in totaal 173 projecten.

Op zaterdag 26 en zondag 27 september nodigt de Orde van Architecten iedereen uit voor Mijn Huis Mijn Architect, het openhuizenweekend in Vlaanderen en Brussel. Tijdens dit opendeurweekend stellen architecten hun mooiste woningen voor, telkens van 14u tot 18u. Voor de editie van 2009 vallen er in totaal 173 projecten te bewonderen.

De Vlaamse Raad van de Orde van Architecten, initiatiefnemer van dit evenement, heeft tot doel het brede publiek in contact te brengen met de mogelijkheden van een vakbekwaam en onafhankelijk architect.

    

In Aarschot kan u gaan kijken naar een woning van Jurgen Baeten; in Balen wordt een woning van bureau d'Hoore - Vanweert opengesteld.


Naast energievriendelijk bouwen, een vast thema tijdens dit evenement, wordt er dit jaar extra aandacht besteed aan budgetvriendelijke woningen en groepswoningen. Op de website http://www.mijnhuismijnarchitect.comkan u specifiek op zoek gaan naar de woningen die aandacht besteden aan deze thema's. Hiertoe werd een zoekrobot ontwikkeld. U kan er eveneens een parcours naar keuze uitstippelen.

 

    

Links een woning in Brussel van Claudia Falcinella, rechts een woning in Roeselare ontworpen door bureau Declerck-Daels


Alle 173 deelnemende projecten zijn ook terug te vinden in het inspiratieboek, met foto, omschrijving en gegroepeerd per provincie. Het boek is te koop in de betere krantenwinkel of bij de Standaard boekhandel voor € 7,5 en is tevens een bron van informatie over hedendaags bouwen en verbouwen. 

 

 Om de deelnemende projecten te bezoeken dient elke bezoeker zich vooraf, gratis, te registreren via de website. De bezoeker ontvangt een digitale bezoekerspas die dient afgedrukt te worden. Per project dat bezocht wordt, laat de bezoeker een afgedrukt registratiebewijs achter. Sommige woningen zijn enkel te bezoeken na afspraak.

 

    
Links een woning in Bilzen van Bassam El Okeily. Daarnaast een woonproject in Kasteelpark Vitieux in De Pinte naar een ontwerp van Abscis Architecten.


 

Deel dit artikel:
Onze partners