BOEK. I Work @ Home: Home Offices for a New Era | Bridget Vranckx

Het thuiskantoor is een blijvertje. Was ‘thuiswerken’ of ‘telewerken’ ooit nog weggelegd voor een paar enkelingen, dan is het nu voor veel mensen standaard geworden. Technologische vooruitgang, veranderingen in de arbeidscultuur, en uiteraard ook de pandemie van 2020-21 hebben thuiswerk in een stroomversnelling gebracht. De behoefte bij velen aan een ruimte om thuis te werken, heeft geleid tot renovaties en uitbreidingen en tal van nieuwe, creatieve woonwerkomgevingen, aangepast aan de eisen van het moderne leven.

Het onlangs verschenen boek "I Work @home. Home Offices for a New Era" (Loft Publications) van Bridget Vranckx bundelt enkele van de beste en meest unieke ontwerpen voor thuiskantoren van architecten en interieurontwerpers uit de hele wereld. Van stedelijke micro-appartementen tot grootschalige woningen in de voorsteden of aan de kust: de publicatie presenteert recente projecten in de meest uiteenlopende stijlen.

Hoeken met bureaus en boekenkasten die verborgen blijven in een Madrileense flat, bureaus op onwaarschijnlijke plaatsen in een woning in Barcelona. De tijdelijke constructie aan een woning die respijt geeft aan de leden van een gezin in Londen. Ruimtes gewonnen uit een kleerkast in een Parijse flat, een trappenhuis in Californië, de zeer hoge plafonds van een huis in Melbourne of het openluchtterras in Hawaï… De thuiskantoren van "I Work @home " zijn een bron van inspiratie voor zowel designprofessionals als degenen die thuis een werkruimte willen creëren. De projecten laten de enorme verscheidenheid aan stijlen en mogelijkheden zien van een nieuwe ontwerptrend die niet meer weg te denken is.

Deel dit artikel:
Onze partners