Boek 'New Container Architecture' van Jure Kotnik

Onlangs verscheen bij uitgeverij LINKS het boek New Container Architecture van de Sloveense architect Jure Kotnik. In het mooi geïllustreerde boek fietst Kotnik kort langs de geschiedenis van containers in architectuur en containerarchitectuur om halt te houden bij uitgebreide richtlijnen voor het gebruik van containers, aangevuld met een dertigtal mooie casestudies van over de hele wereld.
Onlangs verscheen bij uitgeverij LINKS het boek New Container Architecture van de Sloveense architect Jure Kotnik. In het mooi geïllustreerde boek fietst Kotnik kort langs de geschiedenis van containers en containerarchitectuur om halt te houden bij uitgebreide richtlijnen voor het gebruik van containers in architectuur, aangevuld met een dertigtal mooie casestudies van over de hele wereld.


30 Casestudies

Kotnik verklaart onder meer de ontwikkeling van de mobiele transportdoos tot de zogenaamde ISO container als bouwstructuur in de hedendaagse architectuur. Daarnaast gaat hij in op de ontwerpregels en voor- en nadelen in het gebruik ervan binnen de architectuur. De veelzijdige typologieën waarbij de container ingezet kan worden, zijn te zien in dertig internationale bouwwerken die werden gerealiseerd tussen 2002 en 2012. De Sloveen laat daarbij onder meer woonhuizen, winkels en musea in steden als Melbourne, Seoul, Londen en Sao Paolo zien. Hij geeft overigens ook sommige van zijn eigen projecten mee, naast het werk van meer gevestigde architecten als Shigeru Ban. Elk project is geïllustreerd met exterieur- en interieurfoto’s, infographics, bouwplannen en QR-codes naar interessante video’s.

Wie nog niet overtuigd is van de mogelijkheden van deze grote bouwblokken, neemt dus best even deze flitsende inleiding ter hand. Het Engelstalig boek geeft geïnteresseerden in architectuur een mooi overzicht van de mogelijkheden van het ruwe bouwmateriaal en leidt voor ingewijden hopelijk tot inspiratie voor mooie toekomstige projecten.
Deel dit artikel:
Onze partners