Bogdan & Van Broeck gaat verder door het leven als &bogdan

Het Brusselse architectenbureau Bogdan & Van Broeck voerde recent een aantal wijzigingen door. Zo neemt medeoprichter Leo Van Broeck afscheid van het bureau. Hierdoor beslisten de architecten om de naam van het bureau te wijzigen naar &bogdan.

Na meer dan 40 jaar in de architectuur hebben gewerkt, waarvan 15 jaar als medeoprichter van Bogdan & Van Broeck, bereidt Leo Van Broeck zijn welverdiend pensioen voor. Van Broeck, afgestudeerd als ingenieur-architect, startte in 1985 zijn eigen bureau. In 1998 richtte hij samen met Pieter Meuwissen het architectenbureau VBM architects op, het voormalige Van Broeck & Meuwissen. Hier leerde hij Oana Bogdan kennen, de persoon waarmee hij in 2007 het bureau Bogdan & Van Broeck opstartte. Van Broeck zal vanaf nu niet meer actief zijn voor Bogdan & Van Broeck.

 

Nieuwe naam &bogdan

Het architectenbureau blijft wel onder leiding staan van de Roemeense architecte Oana Bogdan, maar verandert van naam ‘&bogdan’. De nieuwe naam weerspiegelt niet alleen de evolutie van het bureau maar toont ook waar het bureau voor staat. Door ‘&’ naar voren te halen willen ze tonen dat ze openstaan voor samenwerkingen. Naast de nieuwe naam verandert ook de domeinnaam van het bureau naar bogdan.design. Het bureau bouwt verder op hun visie en missie. Daarnaast kan je ze nog steeds terugvinden in Brussel.

Bron: &bogdan
Deel dit artikel:
Onze partners