Boomhut als schoolgebouw in Zaltbommel

In Zaltbommel (NL) werd een uniek brede schoolproject opgezet dat een brede interesse wekt wegens de exclusieve architectuur: een schoogebouw in de vorm van een boomhut. Als alternatief voor echt hout werd gekozen voor ROCKPANEL Woods.

In Zaltbommel (NL) werd een uniek brede schoolproject opgezet dat in de wijde regio en daarbuiten ook een ‘brede interesse’ wekt wegens van de exclusieve architectuur:een schoogebouw in de vorm van een boomhut. Als alternatief voor echt hout werd gekozen voor ROCKPANEL Woods.Uniek boomhutconcept

Architect Sebastiaan Robben van Architectenbureau De Twee Snoeken in ‘s Hertogenbosch had een belangrijk aandeel in de realisatie van het project. Hij bedacht, samen met z’n collega’s, een uniek boomhutconcept en koos voor ROCKPANEL Woods om het verhaal te illustreren.
Sebastiaan Robben : “We liepen door het park en zagen opeens wat het moest worden : een boomhut.” De Boomhut huisvest een openbare school en een christelijke school in één gebouw, ontworpen om ook toekomstige openbare huisvestingsbehoeften te kunnen opvangen. Het schoolgebouw spreekt tot de verbeelding van jong en oud, en wordt ook door de omwonenden ervaren als een verrijking van de woonomgeving.ROCKPANEL Woods, even mooi, maar duurzamer dan hout.

ROCKPANEL kon een houtprint bieden die geen eindeloos herhaalde kopie is, maar waarmee de beoogde variëteit in het houtuitzicht kon gerealiseerd worden. Het materiaal is grof, de kleurentonaliteit gevarieerd en de structuur geheel afgestemd op externe toepas-
singen. Sebastiaan Robben : “Uit zes verschillende prints hebben we er vier gekozen. We hebben de platen in stroken laten verzagen, in diverse breedten. Het resultaat is een echte planken gevel. Je ziet de imitatie niet. De gevel wordt ervaren als een natuurlijke hout- structuur en dat was ook de bedoeling.” ROCKPANEL Woods is bovendien een duurzaam materiaal. Het vraagt geen onderhoud en gaat lang mee met behoud van al zijn kwaliteiten. Ook de grote brandveiligheid was voor de ontwerpers een belangrijke factor. 

 

 

 

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners