Rockpanel

logo Rockpanel

Rockpanel

Oud Sluisstraat 5

1932 Wijnegem

België

Rockpanel is onderdeel van de ROCKWOOL Groep en produceert eigentijds, kostenefficiënt én duurzaam plaatmateriaal van het vulkanisch gesteente basalt. Het plaatmateriaal wordt (meestal) in geventileerde constructies, wordt toegepast voor de afwerking van gevels en detailleringen rondom het dak.

Het robuuste maar flexibele plaatmateriaal sluit perfect aan bij hedendaagse trends als organische vormen en duurzaamheid met een sterke nadruk op lage kosten en een korte installatietijd.

Rockpanel plaatmateriaal wordt toegepast als regenwaterwerende decoratieve bekleding voor geventileerde constructies. Dit type constructies combineren goede thermische en esthetische prestaties met de juiste vochtbalans in een gebouw. Dit draagt bij aan comfortabele woon-, werk- en leefomstandigheden. Bovendien verlagen de korte installatietijden en het onderhoudvriendelijke karakter van ROCKPANEL producten de totale kosten voor de schil van het gebouw.

Rockpanel plaatmateriaal is uniek in zijn soort en biedt een aantal voordelen t.o.v. traditioneel plaatmateriaal zoals Multiplex, HPL- en vezelcementplaat:

  • Rockpanel plaatmateriaal is leverbaar in bijna elke RAL / NCS kleur en heeft dus altijd de passende kleur die jarenlang fris uitziet.
  • De gevelplaten zijn zeer brandveilig. Onze A2 platen behalen zelfs Europese brandklasse A2-s1,d0. De standaardplaten behalen al brandklasse B-s2,d0.
  • Rockpanel zet vrijwel niet uit en kan onder bepaalde omstandigheden naadloos worden toegepast.
  • Doordat de platen ongevoelig zijn voor vocht is afwerking van de zaagkanten niet nodig.
  • Rockpanel is robuust maar ook flexibel en kan gebogen worden toegepast naar de vorm van het gebouw.
  • Bewerking van de gevelplaten kan met standaard gereedschappen die men ook gebruikt bij hout. Men kan Rockpanel gevelbekleding zelfs nagelen en schroeven zonder voor te boren.
  • Rockpanel is een echt lichtgewicht, dit maakt het installeren van de platen een stuk makkelijker.

Van nature circulair

Na de levenscyclus van een gebouw kunnen de Rockpanel gevelplaten makkelijk gedemonteerd en gerecycled worden. ROCKWOOL beschikt als sinds 1992 over een eigen recyclingfabriek. Hier worden de steenwolresten hergebruikt als secundaire grondstof voor de productie van nieuwe hoogwaardige steenwolproducten, zonder verlies van kwaliteit! Zo sluiten we de kringloop.

[Lees meer] [Lees minder]
Contacteer Rockpanel