L-door ontwikkelt nieuwe Puma Line sectionaalpoorten

Sectionaalpoortenproducent L-door heeft twee nieuwe poorttypes ontwikkeld: de Puma Line STL en STX. Beide poorten zijn volledig in hetzelfde vlak als de gevelbekleding realiseerbaar.

Sectionaalpoortenproducent L-door heeft twee nieuwe poorttypes ontwikkeld: de Puma Line STL en STX. Beide poorten zijn volledig in hetzelfde vlak als de gevelbekleding realiseerbaar. 

Puma Line STL

Voor de Puma Line STL slaat L-door de handen in elkaar met Renson. De poort wordt namelijk bekleed met lamellen van Renson. Het stokpaardje van deze samenwerking is dat het concept perfect uitvoerbaar is in hetzelfde vlak als de gevelbekleding. Zo kan de gekozen poort beter aansluiten bij de algemene bouwstijl. Indien gewenst biedt L-door de klant ook de mogelijkheid aan om voor een natuurlijke bekleding te kiezen, zijnde de Nature Line productie.

De sectionele poorten, alsook eventuele vaste zij- en bovenpanelen worden vervaardigd uit vingerklembeveiligde sandwichpanelen, bestaande uit een dubbelwandige verzinkte staalplaat waartussen, met een continu lamineerprocedé, polyurethaan wordt aangebracht. Polyurethaan (PUR) is vrij van hydrofluorocarbon (HFC), hydrochlorofluocarbon (HCFC) met een nulwaarde inzake ozonafbrekend potentieel (ODP) en is bijgevolg totaal in overeenkomst met de protocollen van Montréal en Kyoto. Dit garandeert een homogene celstructuur en een goede hechting. De staalbeplating is 0,5 mm dik (DIN 4102). Hierop worden de Renson-lamellen gemonteerd met als tussenbasis een draagstructuur.


De poorten worden zowel rondom als tussen de panelen onderling voorzien van rubberen afdichtingprofielen waardoor koude/warmte overdracht tot een minimum beperkt wordt (Upaneel = 0,5W/ m²/K). De geleidingsconstructie is geheel verzinkt en nastelbaar uitgevoerd. De looprollen zijn uitgevoerd met een nylon loopvlak (geruisarm en slijtvast) en voorzien van stofdichte zelfsmerende lagers.
Afhankelijk van het gewicht, kan er afgeweken worden van de samenstelling op het gebied van paneelkeuze. In dit geval wordt er geopteerd om geïsoleerde aluminium panelen te voorzien waarop de Renson lamellen gemonteerd worden met als tussenbasis een draagstructuur.
Puma Line STX


Ook de Puma Line STX is in de eerste plaats ontworpen om een strakkere gevel te bekomen. Ze is namelijk eveneens in hetzelfde vlak als de gevelbekleding van de woning te creëren.

Voor de gevelbekleding heeft de klant keuze uit 4 materialen: de STX is verkrijgbaar in aluminium, Eternit, Trespa of ROCKPANEL. De gekozen bekleding wordt via een specifieke techniek op sandwichpanelen gemonteerd met een dikte van 42m, om zo voor een goede isolatie te zorgen.

De Puma Line STX wordt vervaardigd uit geïsoleerde, vingerklembeveiligde aluminiumpanelen bekleed met een strakke 2 mm alumiumplaat.
De uitvoering kan naar keuze in verschillende gepoedercoate kleuren worden aangeboden. De speciaal ontworpen Puma-Blocks zorgen ervoor dat de poort 45 mm naar voor geduwd wordt, dit maakt de Puma Line STX anders dan een standaard sectionele poort: het creëert een strak uitzicht en houdt tegelijkertijd rekening met de veiligheid. Zijliggende vaste panelen met dezelfde opbouw en materialen kunnen egaal worden geplaatst op een professionele manier.


Bij vaste bovenpanelen, aansluitend op de poort zal het vast bovenpaneel steeds volgens de breedte van de poort worden voorzien, hierdoor krijgt men een elegante verticale lijn. Met deze creatie zal het bekleden van volledige gevels geen uitzondering meer zijn. Ook deuren dewelke aansluitend in één geheel staan met de vaste zijpanelen kunnen worden aangeboden met dezelfde opbouw en materialen hetgeen op het basisframe van een deur wordt geplaatst.


De poorten worden rondom de panelen voorzien van rubberen afdichtingprofielen waardoor koude/warmte overdracht tot een minimum beperkt wordt (Upaneel = 0,5W/ m²/K). De geleidingsconstructie is geheel verzinkt en nastelbaar uitgevoerd. De looprollen zijn uitgevoerd met een nylon loopvlak (geruisarm en slijtvast) en voorzien van stofdichte zelfsmerende lagers.

 


Deel dit artikel:
Onze partners