Sociale huurwoningen gerenoveerd met elegante, duurzame gevelbekleding

Sociale woningcorporatie Toulon Habitat Méditerranée biedt een thuis aan vele inwoners in de Franse regio Toulon. Een van hun woningcomplexen, gelegen in het hart van historisch Toulon, heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen. Met dank aan de gevelbekleding van Rockpanel kon de architect heel gemakkelijk creatieve vrijheid combineren met zeer goede duurzaamheid.

 

Toulon Méditerranée, de grootste aanbieder van sociale huurwoningen in de regio Toulon, heeft grote ambities. Door een van de grootste woningcomplexen in de wijk Rodeilhac konden ze direct een stempel drukken op de uitstraling van de hele wijk. Architect Robert Foglia wist op een sterke wijze te voldoen aan hun wensen. 

Het gebouw waarin eerst de werknemers van de militaire haven van Toulon huisden, bestaat uit 396 woningen die in aanmerking kwamen voor een grootschalig renovatieprogramma met als doel om ze energiezuiniger te maken en van de buitenkant te moderniseren. Voor de nieuwe constructie, bestaand uit een geventileerde gevel, viel de keuze op Rockpanel Colours-gevelbekleding en ROCKWOOL isolatie, waardoor thermische prestaties en design gecombineerd konden worden.  

De gevel is samengesteld uit gebogen panelen in elegante, subtiele kleuren. Doordat ze subtiel met elkaar verweven zijn, is het resultaat lumineus. Architect Robert Foglia was vooral blij met de ruime keuze aan kleuren en designs die Rockpanel bood en met de mogelijkheid om de gevelpanelen te buigen.“Het ontwerp, de kleuren, het geweven effect: alles werkt samen om echt het licht te grijpen".

 

Makkelijk te verwerken 

Gérard Chiocchia, manager van General Façades company (GFC): “Dit was de eerste keer dat we met gevelbekleding van Rockpanel werkten. De gevelpanelen zijn flexibel, makkelijk te snijden en heel makkelijk te bewerken op de bouwplaats. Aanvankelijk hadden we nog wel wat twijfels over de delen die we moesten buigen, maar die twijfels verdwenen snel. De coating bleek hartstikke solide te blijven. Voor ons was dit echt het juiste product voor dit project. We zullen de voordelen dan ook zeker aanprijzen aan onze andere klanten".

 

Een gevel die klaar is voor alle weersomstandigheden

Omdat het gebouw in het Franse kustgebied ligt, moest het zowel sterke winden als flinke veranderingen in warmte en luchtvochtigheid kunnen weerstaan. De producten van Rockpanel konden voldoen aan zowel de designwensen als aan al deze technische vereisten. De gevelpanelen, gemaakt van het vulkanische gesteente basalt, bieden een zeer goede dimensiestabiliteit, zijn uitzonderlijk duurzaam en ook voldoende flexibel. Deze eigenschappen zorgden er samen met de kennis en kunde van de aannemer voor dat aan alle projectspecificaties voldaan kon worden. Vanwege de hoge duurzaamheid van Rockpanel's gevelbekleding was deze oplossing ook volledig geschikt om toe te passen in gebieden waar aardbevingen voorkomen. Daarnaast voldoen ze aan alle eisen op het gebied van brandveiligheid.

Bron: Rockpanel
Deel dit artikel:
Onze partners