Rockpanel Chameleon voor een steeds veranderend kleurenpalet

De gevelpanelen uit de serie Chameleon van de Rockpanel Group laten zoals de naam het al zegt gevels van kleur veranderen. Dat kan omdat de panelen zijn voorzien van een kristallaag waardoor ze afhankelijk van het perspectief en de lichtinval een andere kleur aannemen. Architecten en bouwers kunnen uit vier kleurvarianten kiezen waarvan er drie nieuw zijn.

Terwijl de Chameleon gevelpanelen in de nieuwe kleurvariant lichtpaars/lichtbruin zich onderscheiden door een discreet kleurenspel, vallen de gevelpanelen in rood/goud/paars op door hun warmrode aardkleur. De kleurvariant paars/groen/blauw doet Frank Weigelt, directeur Marketing & Business Development van de Rockpanel Group, dan weer denken aan een weerspiegeling in donker water. Op zijn kleurvariant in oranje,­ groen en bruin gaat Rockfon al sinds jaar en dag prat. Ze doet denken aan een loofbos in de herfst.

 

Brandveilig en duurzaam

Alle Rockpanel-gevelpanelen uit de serie Chameleon zijn zowel in de extra brandveilige uitvoering FS-Xtra beschikbaar als in de uitvoeringen Durable voor standaardtoepassingen en Xtreme voor gevels die aan een hoge mechanische belasting onderworpen zijn. Wanneer de panelen in de uitvoering FS-Xtra op een onderconstructie van staal of aluminium gemonteerd zijn. Dat impliceert dat ze ook toegepast kunnen worden in projecten waar goede brandwerende eigenschappen vereist zijn, zoals in hoogbouw, scholen, ziekenhuizen en rusthuizen.

Sinds mei 2014 beschikt de Rockpanel Group als eerste producent van gevelbekledingen over een Europese milieuverklaring (EPD – Environmental Product Declaration) van BRE Global – een onafhankelijk testinstituut dat producten en systemen op het vlak van (brand)veiligheid en duurzaamheid certificeert. Dat certificaat bevestigt dat de gevelpanelen uit de serie “Chameleon”, die naar verluidt volledig recycleerbaar zijn, aan de milieunormen voldoen.

Deel dit artikel:

Contacteer Rockpanel

Onze partners