One-board-fits-all oplossing voor de gebouwschil in renovaties in de sociale woningbouw

De maatschappij staat voor serieuze uitdagingen wat het renovatie in de sociale woningbouw betreft. Een groot deel van de sociale woningen is verouderd, en aan verbouwing toe, zowel voor het comfort als de portemonnee van de huurders en/of eigenaars. Daarvoor is bij fabrikanten, snelheid, flexibiliteit en duurzaamheid nodig. Rockpanel speelt daarop in met haar verschillende Rockpanel platen. Licht van gewicht en soepel te installeren, maar ook duurzaam en volledig recycleerbaar.

Rockpanel gevelbekleding is een one-board-fits-all oplossing voor de gebouwschil. Bij de panelen kan dezelfde basisplaat telkens uitgewerkt worden van rondom het dak tot geveltoepassing in een groot project. De platen zijn heel erg licht en te bewerken met standaard gereedschap, waardoor ze snel en soepel geïnstalleerd kunnen worden. Meer nog, de platen zijn zaagbaar, zonder dat de zaagkanten een speciale behandeling nodig hebben.

Niet elk gebouw heeft dezelfde vorm, en ook daar houdt Rockpanel rekening mee. De platen zijn buigbaar, opnieuw zonder speciale behandeling, waardoor je als ontwerper alle kanten uit kan met de panelen. Bovendien bevat het gamma meer dan 200 kleuren en designs, nog los van de designs op maat die Rockpanel aanbiedt. Kortom, de mogelijkheden zijn onbeperkt.

Duurzaam

Met Rockpanel panelen bouw je voor de lange termijn. Ze zijn duurzaam, brandveilig, weerbestendig en de officieel bevestigde levensduur bedraagt minimaal 50 jaar, waarna ze volledig recycleerbaar zijn.

Door de unieke eigenschappen en dampopenheid van Rockpanel Colours (zonder ProtectPlus-laag), kunnen de panelen zelfs ongeventileerd worden toegepast, wanneer aan de voorwaarden wordt voldaan. Door de afwezigheid van ventilatieruimte kan er een dikkere laag isolatie gebruiken, en worden de energetische prestaties van het gebouw geoptimaliseerd. Met andere woordn, Rockpanel Colours (zonder ProtectPlus) staat toe om ruimte te creëren voor dikkere, effectievere isolatie, de constructie smaller te maken met dezelfde isolatiedikte, en onder bepaalde voorwaarden de gevelbekleding te plaatsen zonder de bestaande achterconstructie te verwijderen.

Deel dit artikel:
Onze partners