Hout als isolerend en esthetisch element in toonzaal Martens Hout

Martens Hout toont met zijn nieuwe toonzaal in Turnhout de mogelijkheden van het klassieke bouwmateriaal hout. Voor zowel de gevels als het interieur werd met hout gewerkt. Met het oog op het creƫren van een low energy unit werd gebruik gemaakt van PIR-isolatie in zowel het dak als de muren. Architectenbureau Van gastel & de Weerdt stond in voor het ontwerp.
Martens Hout toont met zijn nieuwe toonzaal in Turnhout de mogelijkheden van het klassieke bouwmateriaal hout. Voor zowel de gevels als het interieur werd met hout gewerkt. Met het oog op het creëren van een low energy unit werd gebruik gemaakt van PIR-isolatie van 12 cm in zowel het dak als de muren. Een warmtepomp zorgt voor de nodige energie. Architectenbureau Van Gastel & De Weerdt stond in voor het ontwerp.


Martens Hout bewijst dat hout warmte uitstraalt met een 100 meter lange gevel. De gevel is opgebouwd met een Ceder profiel 40x70mm (MAR 975), dat schril afsteekt tegen de felgroene kleur van de gebruikte ROCKPANEL panelen. Voor de buitenschrijnwerkerij werd voor Afrormosia gekozen. Zowel de Ceder als de Afrormosia werden onbehandeld gelaten.

    
 
Wat het interieur betreft, werd voor de ontvangstbalie en de receptie voornamelijk gewerkt met  een combinatie van melamine en laminaten met ALTHOLZ-panelen van Martens Hout.

    Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners