Renovatie in de sociale woningbouw: producten op maat

Tal van sociale huurders wonen nog in woningen die niet aangepast zijn aan de huidige normen, met alle gevolgen vandien. 41% van de sociale huurders leeft in energie-armoede. Bovendien moeten we vanaf nu tot 2050 43 miljoen woningen renoveren, een slordige 6500 per dag dus. Renovatie in de sociale woningbouw dringt zich dus hardnekkig op. Maar hoe verlopen die renovaties hier in België? Wat gaat er goed, wat kan er beter? En waar moeten we zeker op letten?

Architectura gaat in deze tweedelige podcastreeks op zoek naar antwoorden op deze vragen, met Rik Neven als uw host. We spreken in deel 2 van deze podcast met Jo Nijssen van Finstral, Alexander Rickert van Sto, Hans Cools van Wienerberger, Roberta Melis van Rockpanel, Olivier Van Vooren van Itho Daalderop en Hélène de Troostembergh van BuildUp.

Deze podcastreeks is mede mogelijk gemaakt door Buildup, Finstral, Sto, Rockpanel, Itho Daalderop en Wienerberger.

Met deze verschillende fabrikanten hebben we het in deel 2 van deze podcastreeks onder andere over de hindernissen die zij ervaren bij renovaties in de sociale woningbouw. Is het wel mogelijk om de meest moderne technieken toe te passen? Wat zijn de grootste uitdagingen n de renovatie van sociale woningbouw? En hoe pakken wij of de overheid die het best aan? Je hoort het allemaal in de podcast.

DEEL DEZE PODCAST:
Onze partners