Rockcycle®: inzamelprogramma voor afgedankte steenwolproducten

In samenwerking met afvalverwerkingsbedrijf Renewi biedt ROCKWOOL (waar Rockpanel een onderdeel van is) het inzamelprogramma Rockcycle® aan. Via dit programma worden afgedankte steenwolproducten, zoals isolatie en plafond- of gevelpanelen, ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. Rockcycle® focust zich in de eerste plaats op grote bouwwerven met grote hoeveelheden aan steenwolresten, maar zet nu ook inzamelpunten op voor kleinere hoeveelheden.

circulaire keuze

Als je kiest voor het programma Rockcycle® lever je eenvoudig een bijdrage aan de circulaire economie. Ook in de bouwsector en de industrie kiezen professionals steeds bewuster voor het toepassen van natuurlijke materialen en processen, met een minimale impact op de omgeving. Door gebruik te maken van Rockcycle® bij de renovatie of sloop van een project draag je een steentje bij aan een beter milieu, dankzij een vermindering van afval en een verlaging van het primair grondstofverbruik. Daarnaast helpt de keuze voor de duurzame Rockpanel-producten, gemaakt uit steenwol, bij het creëren van groenere gebouwen.

RECYCLING VAN GEBRUIKTE STEENWOLRESTEN met renewi

In samenwerking met Renewi ontwikkelde ROCKWOOL® de recycling service Rockcycle®. De fabrikant werkt hiervoor samen het afvalverwerkingsbedrijf omwille van hun jarenlange kennis en ervaring. Renewi ziet afval als een kans om het te verwerken tot nieuwe, bruikbare materialen. Op deze manier winnen we uit het afval van vandaag de grondstoffen van morgen.

Met behulp van containers kunnen aannemers, of andere belanghebbenden bij de uitwerking van een project, de steenwolresten eenvoudig verzamelen en scheiden van het overige bouwafval. Renewi haalt deze containers vervolgens op, wat tijd en handlingkosten scheelt en levert ze vervolgens bij de recyclingfabriek van ROCKWOOL in Roermond (Nederland). Hier perst het bedrijf de steenwolresten tot briketten om ze te gebruiken als secundaire grondstof voor nieuwe hoogwaardige producten van steenwol. Deze bestaan tot wel 50% uit gerecyclede materialen.

Gebruikmaken van rockcyle®

Om gebruik te maken van de recycling service Rockcycle® moet je drie eenvoudige stappen doorlopen.

  1. Bezoek de website van Rockpanel voor meer informatie over het programma.
  2. Vul het aanvraagformulier in op de website.
  3. Rockpanel bezorgt je een offerte op maat op basis van je aanvraag. Daarna neemt Renewi contact met je op voor de operationele afstemming en afhandeling.
Bron: Rockpanel
Deel dit artikel:
Contacteer Rockpanel
Onze partners