Rockpanel brengt een nieuwe lijn gevelbekleding op de markt

ROCKPANEL® Stones combineert de uitstraling van steen en beton met een laag gewicht en een eenvoudige verwerking.

De panelen zijn gemaakt van basalt, een vulkanisch gesteente. Ze kunnen toegepast worden zonder voorbehandeling, en zijn even robuust en duurzaam als steen.

 

3 verschillende looks

Frank Weigelt, directeur Group Marketing & Business Development: “Met de 3 authentieke looks ‘Mineral’, ‘Basalt’ en ‘Concrete’ die in maar liefst elf designs leverbaar zijn, beschikken architecten en ontwerpers over een breed palet gevelpanelen om visionaire gevels met een stenen look te ontwerpen.”

De vier lagen watergedragen coating zorgt ervoor dat de uitstraling, kleurechtheid en glans van de panelen vele jaren behouden blijven. ROCKPANEL levert de nieuwe Stones-collectie standaard met een transparante ProtectPlus laag die extra bescherming biedt tegen graffiti en uv-straling. Ook de zelfreinigende eigenschappen van de panelen verbetert, omdat regenwater dankzij de bescherming het vuil van de panelen wegspoelt.

 

Geschikt voor hoogbouw

De gevelpanelen zijn 8 mm dik en wegen 8,4 kg/m² en hebben een hoge mate van brandveiligheid. Daardoor zijn ze geschikt om hoge gebouwen mee te bekleden. De eenvoudige verwerking zorgt voor kortere montagetijden en daarmee lagere kosten. Daarbij is een houten of metalen achterconstructie voldoende voor de montage. De panelen worden met schroeven, nagels of popnagels bevestigd. Daarnaast kunnen ze niet zichtbaar worden bevestigd door ze te verlijmen. Het plaatmateriaal kan eenvoudig, snel en zonder tijdrovende voorbereiding op de bouwplaats gezaagd worden. Uitsparingen of specifieke details kunnen zo gemakkelijk gerealiseerd worden met standaard houtbewerkingsgereedschap.

De panelen kunnen ook gebogen en in bijna elke vorm gebracht worden. De constructieve beperkingen van gebogen en golvende oppervlakken van steen of beton vallen daarmee weg. Een andere eigenschap is dat de ROCKPANEL platen vocht- en temperatuurongevoelig zijn. Dankzij de hoge dimensiestabiliteit kunnen de panelen in sommige gevallen zelfs zonder zichtbare voegen gemonteerd worden.

Bron: ROCKPANEL

Deel dit artikel:

Onze partners