Rockpanel breidt gamma uit met ‘Rockpanel Brilliant’

Ieder gebouw heeft door zijn vorm, structuur en kleur een eigen verhaal en Rockpanel wil met Rockpanel Brilliant meer mogelijkheden bieden om dat verhaal te schrijven. Het nieuwe assortiment omvat 16 designs om een gebouw te laten opgaan in de omgeving of juist een krachtig accent te zetten. 

Het brede kleurenspectrum van Rockpanel Brilliant gaat van natuurlijke bruin-, aubergine- of groentinten over naar koelere kleuren zoals grijs of blauw tot zelfs een krachtig rood of oranje, die allemaal inspiratie bieden en innovatieve ontwerpconcepten ondersteunen. Zonlicht of gerichte lichtspots versterken de uitstraling van een gebouw bekleed met deze kleurige en glanzende gevelpanelen.

 

Brandveilige optie

De Rockpanel gevelpanelen zijn ook in de extra brandveilige FS-Xtra uitvoering leverbaar. Bevestigd op een aluminium of stalen draagconstructie, voldoet FS-Xtra aan de brandveiligheidseisen van de Europese brandklasse A2-s1, d0. Dat betekent dat ze ook kunnen worden gebruikt voor gebouwen waarbij een hogere brandveiligheid nodig of gewenst is, bijvoorbeeld bij flatgebouwen, scholen, ziekenhuizen en woon- en zorgcentra.

 

Onderhoudsarm, robuust en zelfreinigend

Alle Rockpanel gevelpanelen zijn weer- en temperatuurbestendig en dus onderhoudsvriendelijk. Rockpanel Brilliant is standaard voorzien van een ProtectPlus beschermlaag. Deze transparante coating maakt de platen zelfreinigend, waarbij vuil  gemakkelijk wordt weggespoeld door regenwater. Bovendien verbetert de coating de UV-bestendigheid van de plaat, waardoor de duur van de kleurechtheid nog verder wordt verlengd. Hardnekkig vuil of zelfs graffiti kan van gevelpanelen met een ProtectPlus beschermlaag eenvoudig verwijderd worden met terpentine of met de speciale Rockpanel Graffiti Cleaner.

 

Flexibel

Rockpanel plaatmateriaal kan zonder voorbehandeling gebogen of getordeerd worden en past zich dan ook flexibel aan nagenoeg elk gebouwontwerp aan. De platen zijn op de bouwplaats gemakkelijk op maat te zagen met standaard gereedschappen. Afhankelijk van de draagconstructie en de gewenste bevestigingsmethode, kunnen ze met schroeven of nagels bevestigd worden. Ook een verlijmde toepassing behoort tot de mogelijkheden. 

Deel dit artikel:

Contacteer Rockpanel

Onze partners