Rockpanel-gevel voor bekroonde energiezuinige woning

In het glooiende landschap in Zuid-Engeland staat een ultramoderne luxewoning met zes slaapkamers. Op dit energiezuinige huis, gelegen op een indrukwekkend perceel van twee hectare, eist gevelbekleding van Rockpanel de hoofdrol op. 

Het pand is het werk van LEATHWAITE®, een bekroond vastgoedontwikkelings- en duurzaam bouwbedrijf, dat zich richt op het ontwikkelen en bouwen van huizen die doordacht zijn ontworpen voor een modern en comfortabel leven, terwijl de impact op het milieu zo minimaal mogelijk blijft. Ze passen moderne architectuur, ontwerp- en bouwmethoden toe en houden hierbij de principes van passiefbouw aan, ondersteund door de nieuwste technologie. Dit alles doen ze met het doel om een 'A-rating' te behalen voor energie-efficiëntie en milieu-impact (CO2) van al hun nieuwe woningen. 

Een hedendaagse uitstraling  

Het huis is omgeven door terrassen met gazon die leiden naar een voorplein bij de ingang en een prachtig zwembad aan de achterzijde. De balkons met hun glazen balustrades, samen met vrijdragende verhogingen en projecties, brengen scherpe hoeken en vloeiende rondingen samen. In combinatie met een beperkt aantal hoogwaardige materialen is het gelukt om een ​​eigentijds huis te creëren dat een gevoel van chique moderniteit uitstraalt. 

Ook de gevels van Rockpanel-gevelpanelen zijn een zeer geslaagde toevoeging aan deze indrukwekkende woning. De keuze viel op het Rhinestone Oak-design uit de Rockpanel Woods-lijn, waardoor de woning een zeer realistische, natuurlijke uitstraling krijgt.  Door daarnaast Rockpanel Colours in de lichte RAL 9010-tint toe te passen in slanke detailleringen, ontstaat er een visueel contrast met elegantie.  

Rockpanel is uiterst duurzaam, volledig weer-, temperatuur- en UV-bestendig en heeft gedurende zijn lange levensduur weinig tot geen onderhoud nodig. De gevelpanelen zijn van nature brandveilig. Daarnaast hebben ze het voordeel dat ze licht van gewicht zijn, waardoor ze gemakkelijk te vervoeren, te snijden en te installeren zijn, wat bouwtijd en geld bespaart. 

Gekozen vanwege prestaties, duurzaamheid en keuzemogelijkheden  

Jon Moon, Managing Director bij LEATHWAITE®, vertelt: "Voor dit A-rated Low Energy Home, dat is gebouwd met behulp van betonnen bekisting, is gekozen voor een ‘fabric first’-aanpak (waarbij de eigenschappen van bouwmaterialen het startpunt zijn – red.). Dit is een moderne constructiemethode die een hoogwaardige gebouwschil creëert waarbij de toepassing van gevelbekleding is vereist. Rockpanel werd geselecteerd als een van de gevelbekledingsmaterialen vanwege de hoge prestatiekenmerken. De eigentijdse ontwerptaal profiteerde van de brede keuze aan Rockpanel-afwerkingen, met een combinatie van Colours en Woods. De duurzaamheid, brandwerendheid en duurzame eigenschappen ondersteunden allemaal de keuze voor Rockpanel als bekledingsoplossing. " 

In een reactie op de recente onderscheidingen die werden ontvangen voor hun luxe, energiezuinige nieuwbouw, zei LEATHWAITE®: "We zijn verheugd dat we zowel de 'Eco Living Award' als 'Best Boutique Development' hebben gewonnen bij de laatste Evening Standard New Homes Awards." 

Bron: Rockpanel
Deel dit artikel:

Contacteer Rockpanel

Onze partners