John Deere kiest voor veelzijdige Rockpanel gevelbekleding

Het agrarisch bedrijf John Deere, in het zuidwesten van Frankrijk, toont de veelzijdigheid van Rockpanel gevelbekleding van geperst steenwol. De gevel is voorzien van een stralende coating met Rockpanel Colours en Chameleon, wat de grenzeloze ontwerpmogelijkheden van Rockpanel illustreert. Daniel Gamba staat aan het hoofd van Atlantic Design Construction, een projectmanagementbedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en bouwen van gebouwen voor de industriële en commerciële sector.

Een van de laatste projecten, de bouw van de John Deere dealer voor landbouwmachines van Établissements Tonon in Castelculier (47), zet Rockpanel gevelpanelen in de kijker. Voor Daniel Gamba is dit niet de eerste keer dat hij Rockpanel gebruikt, omdat ze in bijna al zijn projecten zijn verwerkt: "Voor mij hebben ze alle kwaliteiten. Ze zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal, basalt, waardoor ze erg duurzaam zijn; de fabrikant legde uit dat ze een levensduur van meer dan 50 jaar hebben. Ze hebben bijna geen onderhoud nodig en als het nodig is, kunnen ze gemakkelijk worden gewassen". Een ander voordeel is dat de panelen 100% recyclebaar zijn, uiteraard aan het einde van hun levensduur, maar ook voor al het bouwafval. Al het bouwafval werd dus gerecupereerd om opnieuw in de productiecyclus te worden gebracht.

Iridescente gevelafwerking

Net zo belangrijk voor de projectmanager en eigenaar is het installatiegemak en de ontwerpvrijheid. Commerciële dealers, waaronder die van landbouwmachines, worden steeds geavanceerder op het gebied van architectonisch ontwerp en esthetiek. Rockpanel gevelbekleding draagt hier aanzienlijk aan bij. Hier zijn ze toegepast op een klassiek gebouw met een metalen frame dat typisch is voor gevelbekledingsplatformen. Ze bedekken alle gevels, werkplaatsen en kantoren: "Zodra de lay-out is bepaald, is de installatie van de panelen op de metalen structuur eenvoudig en snel", legt Daniel Gamba uit.

Rockpanel Colours

Voor de afwerking zijn twee bijpassende RAL-kleuren uit het Rockpanel Colours assortiment gebruikt voor de werkplaatsen en Rockpanel Chameleon voor het administratiegebouw. Deze afwerking met een geborsteld metaal look heeft een uniek iriserend effect dankzij een innovatieve kristaal laag die op de panelen is aangebracht. Het resultaat is dat de kleur en het uiterlijk de hele dag door veranderen, afhankelijk van het zonlicht. Zo valt het gebouw op: "toen de sleutels werden overhandigd, was iedereen tevreden", vertelt de projectmanager trots.

Bron: Rockpanel
Deel dit artikel:
Onze partners