Gewikt en gewogen: Rob Gijsenberg (Burob) over ROCKPANEL

In Houthalen-Helchteren wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe hoofdkantoor van het modebedrijf JBC. Voor de gevel werd circa 3500 m2 gebogen ROCKPANEL-panelen gebruikt. Rob Gijsenberg van Burob architectuur & interieurdesign doet zijn keuze voor ROCKPANEL uit de doeken.
In Houthalen-Helchteren wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe hoofdkantoor van het modebedrijf JBC. Voor de gevel werd circa 3500 m2 gebogen ROCKPANEL-panelen gebruikt. Rob Gijsenberg van Burob architectuur & interieurdesign doet zijn keuze voor ROCKPANEL uit de doeken.Waarom hebt u voor dit product gekozen? Wat gaf de doorslag?

Als ontwerpteam zochten we naar een gevelbekleding die we zowel binnen als buiten konden toepassen om volumes optisch te laten doorlopen vanuit de inkomhal naar buiten toe. De gebogen gevelpanelen van ROCKPANEL maakten dat idee mogelijk. Daarnaast is het ook een groot voordeel dat de panelen na verloop van tijd hun kleuren behouden. Dat is niet zo bij andere materialen. Kijk naar natuurhout; dat verkleurt door verwering.


Hoe stonden de aannemer en de bouwheer tegenover deze keuze?

Door voorgaande geslaagde toepassingen en bijhorende ervaring konden we de bouwheer een goed beeld schetsen van ons idee aan de hand van die referenties. Ook de aannemer had reeds ervaring met ROCKPANEL-panelen, waardoor er geen praktische of uitvoeringsproblemen zijn opgedoken.


Wat zijn achteraf gezien de sterke punten van het nieuwe product?

De panelen laten een plaatsing met zeer dunne voeg toe waardoor het gevelvlak zeer homogeen is. Daardoor komt het ontwerp goed tot zijn recht. Maar naast het visuele aspect waren onderhoud en duurzaamheid ook van groot belang voor de bouwheer. Op die gebieden weet het plaatmateriaal naar onze mening goed te scoren.


Zijn er bepaalde elementen of details die nog voor verbetering vatbaar zijn?

Er kan nog een evolutie plaatsvinden qua kleurenpalet of aanbod qua tekeningen, maar dat is geen verbetering, enkel een toekomstige mogelijke uitbreiding van het gamma.


Zijn er bepaalde dingen waar een architect rekening moet mee houden als hij/zij dit product wil gebruiken in een project?

Als je met ROCKPANEL-panelen werkt, is het resultaat sterk afhankelijk van de uitvoerder. Daarom hebben wij ervoor gekozen om aan de slag te gaan met echte schrijnwerkers, en niet met dakwerkers. Schrijnwerkers moeten dagelijks uiterst precies aan de slag gaan, terwijl een dakwerker meestal geen millimeterwerk moet afleveren.


Voor welk type projecten is dit product vooral interessant en voor welke projecten minder interessant?

Wij passen dit product vooral toe in de constructie van kantoorgebouwen en in projecten waar een strakke hedendaagse uitstraling vereist is.


Ligt de prijs van dit product hoger of lager dan traditionele alternatieven?


Dat is natuurlijk afhankelijk van de materialen waarmee je gaat vergelijken, en of je achterliggende beton of metaalbalken meerekent. ROCKPANEL-panelen kan je op verschillende ondergronden plaatsen: zo kan je ze bevestigen aan een binnenspouwblad, maar ook aan hout- of metaalstructuur. Er zijn dus veel mogelijkheden zonder dat je een zware structuur moet voorzien, waardoor de prijs zeker concurrentieel is.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage