Rockpanel Textured Stones: natuurlijk sterk als steen, en toch flexibel

Zo natuurlijk sterk als steen, en toch flexibel. Dat is Rockpanel Textured Stones. Deze gevelpanelen bieden gebruikers het beste van twee werelden: ze zien eruit als steen en hebben dezelfde eigenschappen zoals brandbestendigheid en onwrikbare duurzaamheid, maar de gevelpanelen kunnen ook gebogen en gevormd worden. Met tien designs met structuur is er voor elke soort gevel wat wils.

Al sinds de prehistorie maakt de mens gebruik van stenen. Denk aan de indrukwekkende menhirs, waar onze voorouders zich ooit verzamelden en één werden met de natuur. Nu zijn steden de moderne knooppunten waar mensen samenkomen en steen blijft een essentieel materiaal in deze ontwikkeling. De noodzaak voor duurzaamheid en de behoefte aan harmonie met de natuur zijn sterker dan ooit.

Rockpanel voegde daarom een nieuw hoofdstuk toe aan deze traditie met Rockpanel Stones. Deze brandveilige gevelbeplating bestaat uit geperste basalt steenwol. Dit materiaal is afkomstig van het veelvoorkomende vulkanische gesteente basalt en wordt vermengd met een kleine hoeveelheid organisch bindmiddel. De oppervlaktestructuur van het paneel weerspiegelt de natuurlijke schoonheid van steen. Hieraan ontlenen alle Rockpanel-producten hun eigenschappen. Rockpanel Stones combineert de voordelen van steen met het bewerkingsgemak van hout. De platen zijn geschikt als gevelbekleding voor toepassingen rondom het dak en detailleringen.

Twee collecties

Rockpanel Stones heeft twee collecties: Smooth Stones en Textured Stones. De elegantie van je gebouw verhogen? Dat doe je met de Smooth Stones-collectie. Deze collectie biedt de combinatie van een krachtige en natuurlijke schoonheid en een verfijnde elegantie. De panelen beschikken over een gladde afwerking waardoor gebouwen de tijdloze schoonheid van steen ervaren. De zes minimalistische kleuren vervolledigen de visie voor strakke ontwerpen waarbij zuivere lijnen zichtbaar zijn in de buitengevel. Met deze collectie krijgen architecten en ontwerpers de volledige creatieve vrijheid om visionaire gevels te creëren met een authentieke look.

Stel je de ruwe elegantie van natuursteen voor, tot leven gebracht op een elegante en fascinerende manier. Dat zijn de gevelbekledingsplaten van Textured Stones. Deze collectie heeft een authentieke uitstraling en natuurlijke textuur. De panelen voelen en zien eruit als echt natuurlijk steen. Tien zorgvuldig samengestelde tinten, die resoneren met het palet van de aarde zelf, bezorgen gebouwen een avontuurlijk en esthetisch karakter. Bouwprojecten die gebruik maken van deze originele steenstructuur vormen een organisch geheel met de omgeving waarin ze zich bevinden.

Van noord naar zuid

De panelen van Rockpanel kan je aanschouwen op heel wat locaties, waaronder Denemarken. Het waterleidingbedrijf van Søndervig kreeg een jasje van de Rockpanel Stones-panelen, waarvan een deel geperforeerd. Aangezien het gebouw zich in West-Jutland bevindt, werd het bekleed met duurzame materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden.

Architect Fungerium koos voor de Textured Stones in een donkergrijze, betonlook en roestorde tint om het gebouw onopvallend te laten opgaan in het Deense landschap.

Een natuurstenen karakter

De Rockpanel Stones-gevelpanelen hebben een licht gewicht, waardoor ze gemakkelijk naar wens gebogen, gevormd en geplaatst kunnen worden. Ze zijn slagvast, duurzaam en ongevoelig voor vocht. Bij Rockpanel voorzien ze namelijk hun platen standaard van een ProtectPlus coating, deze laag biedt een optimale bescherming tegen vuil en graffiti.

Toch heeft de Rockpanel gevelbekleding een robuust karakter, wat resulteert in een lange levensduur. Na gebruik kunnen de panelen gerecycleerd worden tot nieuwe, hoogwaardige steenwolproducten. Ben je benieuwd naar de Textured Stones collectie van Rockpanel? Vraag dan je gratis sample box aan via de website.

Bron: Rockpanel
Deel dit artikel:
Onze partners