De natuurlijke voordelen van rotswol

Beeld u een product in met dezelfde prachtige uitstraling en duurzame eigenschappen als steen. Even licht en voordelig als kunstmatige materialen op de koop toe. Klaar om op maat gezaagd en gevormd te worden, voor elk denkbaar design. Ter plekke geperforeerd en gevormd zonder extra behandeling. Het bestaat: gevelbekleding van rotswol. Dit natuurlijke product biedt het ideale evenwicht tussen esthetiek en functionaliteit. 

van nature brandwerend

Steen is niet alleen een van de oudste bouwmaterialen ter wereld, maar ook een van de sterkste en betrouwbaarste materialen die we kennen. Steen brandt niet. Daarom zijn gevelpanelen van rotswol van nature brandwerend, zonder dat daaraan chemische of andere behandelingen te pas komen. En die brandwerende eigenschappen blijven behouden, tot de panelen van Rockpanel binnen vele jaren zonder enig kwaliteitsverlies gerecycleerd kunnen worden tot nieuwe producten van rotswol.

Meer dan gewoon een façade

Bij Rockpanel is duurzaamheid meer dan gewoon een façade. Voor alle producten wordt namelijk een EPD (Environmental Product Declaration of milieuproductverklaring) ter beschikking gesteld. Daarin vindt u informatie over de milieu-impact van het product in elke fase van zijn levenscyclus: productie, bouw, einde van de levensduur en mogelijkheden voor hergebruik, terugwinning of recycling.

De ROCKWOOL Group besteedt doorlopend aandacht aan vooruitgang op het gebied van onze duurzaamheidsdoelen. Download het ‘Sustainability Report’ om meer te weten te komen over onze progressie, de bereikte mijlpalen en onze nieuwe doelstellingen.

Bron: Rockpanel
Deel dit artikel:

Contacteer Rockpanel

Onze partners