Bram Vande Walle (Santens): “De deurdrangers van ASSA ABLOY Opening Solutions zijn prijs-kwaliteitsgewijs bij de beste”

Als aankoopdirecteur bij Santens, groothandel in kwalitatief bouwbeslag en gereedschappen en zo een onestopshop voor schrijnwerkers en aannemers, beslist Bram Vandewalle welke collecties en assortimenten de winkelrekken halen. Al jaar en dag zijn daar ook de deurdrangers van ASSA ABLOY Opening Solutions bij. “ASSA ABLOY is dan ook een begrip in onze sector. Het klinkt cliché, maar prijs-kwaliteitsgewijs zijn de deurdrangers van ASSA ABLOY Opening Solutions gewoon heel erg goed. Bovendien is het assortiment breed genoeg en kunnen we in combinatie met andere producten van ASSA ABLOY totaaloplossingen aanbieden aan de klant”, vertelt hij.

Al 87 jaar lang helpt Santens schrijnwerkers en aannemers met de aankoop van het juiste bouwbeslag en gereedschap. Het zorgt daarbij altijd voor een snelle levering. “De juiste onderdelen en materialen kiezen, vormt de basis van een sterke organisatie. Onze klanten willen dan ook een breed assortiment en materialen die meteen voorradig zijn, zodat ze geen tijd verliezen in hun projecten”, begint Bram Vande Walle, aankoopdirecteur bij Santens sinds 2011, te vertellen. “Maar de klant staat er niet alleen voor in onze winkels. Onze medewerkers hebben elk hun eigen specialisatie op het vlak van materialen en begeleiden de klant desgewenst bij hun aankoop, zodat hij niet voor verrassingen komt te staan. Ook via onze andere kanalen; de binnendienst, vertegenwoordigers, de projectdienst en de webshop; willen wij de partner zijn waarop schrijnwerkers en aannemers kunnen rekenen.”


Tal van troeven

Wat geldt voor de klanten van Santens, gaat natuurlijk ook op voor de groothandel zelf; ook Santens wil alleen maar de beste materialen in de rekken hebben liggen. De deurdrangers in het gamma van Santens, zijn onder meer afkomstig van ASSA ABLOY Opening Solutions. Vande Walle: “Zolang ik me kan herinneren, is ASSA ABLOY Opening Solutions voor het bouwbeslag een van de merken waar we mee werken. Toen de deurdrangers gelanceerd werden, was het voor ons dan ook een evidentie om mee in dat verhaal te stappen. Het is een cliché-antwoord op de vraag waarom je met een bepaalde leverancier samenwerkt, maar de deurdrangers van ASSA ABLOY Opening Solutions zijn gewoon heel erg goed. Ze zijn gemakkelijk te installeren, blinken uit in gebruikscomfort, hebben een mooi design en dragen natuurlijk bij aan een betere beveiliging van een gebouw. Daarnaast helpen ze je ook energie te besparen, want dankzij de deurdrangers zal geen enkele deur onbedoeld blijven openstaan waardoor minder warmte verloren gaat.”

“Daarnaast is het assortiment breed genoeg én kunnen we onze klanten in combinatie met andere producten van ASSA ABLOY, zoals bijvoorbeeld sluit- en hoekplaten, antipanieksloten en openingsbegrenzers, totaaloplossingen aanbieden. Vooral in onze projectafdeling genereren we veel omzet met de deurdrangers van ASSA ABLOY.”


“Leerrijke én leuke opleiding in ASSA ABLOY Academy”

ASSA ABLOY Opening Solutions organiseert op regelmatige basis trainingen rond de deurdrangers in de ASSA ABLOY Academy. Vanuit zijn filosofie om de klant zo goed mogelijk te ondersteunen bij de aankoop van materialen, nam Santens daaraan deel. Vande Walle is zeer te spreken over die opleiding. “In drie verschillende groepen hebben in totaal achttien medewerkers de training gevolgd, waaronder ikzelf”, zegt hij. “De opleiding was niet alleen leerrijk en to the point, maar ook gewoon heel leuk. De sfeer was heel ongedwongen. Pascal Van Doren, die de training geeft, is duidelijk iemand die weet waarover hij spreekt. Hij heeft enorm veel productkennis.”


“Perceived value hoger dan prijs”

“Het is eigenlijk simpel” komt Vande Walle en slotte nog even terug op álle producten van ASSA ABLOY die het verkoopt. “ASSA ABLOY is gewoon een begrip in onze sector. Het merk biedt onze klanten kwaliteit en zekerheid. En de perceived value is daardoor hoger dan de prijs.”

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage