Brandstabiel buitenplafond, bestand tegen vocht en corrosie

De stalen LCC-plafonds met DuplexCoat zijn ontwikkeld voor omgevingen die bestand moeten zijn tegen vocht, condens of corrosie (klasse D). Denk hierbij onder andere aan zwembaden, laboratoria en buitentoepassingen zoals luifels of overdekte fietsenstallingen.

Het plafondtype BL Highline is verkrijgbaar in een baslvaste uitvoering. De balvastheid, klasse 1A, is een belangrijke meerwaarde voor sporthallen, binnenspeeltuinen, zwembaden en andere plaatsen waar sport wordt beoefend of kinderen spelen.

 

Formaten en kleuren

De panelen met DuplexCoat zijn standaard beschikbaar in de formaten CL 75, BL H30-20 Highline en BL 80-20 in de kleuren 9010 en 9006.

 

Onderhoudsvriendelijk

De metalen LCC-plafonds zijn zeer eenvoudig in onderhoud. U heeft geen speciale producten of toebehoren nodig. Bovendien zijn ze makkelijk demonteerbaar voor eventuele onderhoudswerken boven het plafond.

 

Brandstabiliteit

Stalen plafondpanelen van LCC-Plafonds zijn geschikt voor brandstabiele oplossingen. Ze werden getest bij WarringtonFire Global Safety in Gent volgens de BNB 713.020 norm.

 

Lange levensduur

Met een metalen plafond kiest u voor een langetermijnoplossing. Een stalen LCC-plafond is bijzonder slijtvast en gaat makkelijk dertig jaar mee.

 

Zinklaag en polyurethaan lak

De lineaire plafondpanelen met DuplexCoat zijn vervaardigd van voorgelakte staalband. Beide zijden zijn voorzien van een zinklaag 275g/m² en een polyurethaan laklaag van 50μm. Deze hoogwaardige structuurlak is extra versterkt met polyamide deeltjes en heeft een uitstekende hechting. Dankzij deze eigenschappen kan de staalband geprofileerd worden, zonder haarscheurtjes in de laklaag. Dit verbetert de bestendigheid tegen krassen en slijten aanzienlijk.

 

Kathodische bescherming

De verhoogde zinklaag biedt langdurige bescherming van het staal. De kathodische werking van de zinkdeeltjes beschermt eventuele krassen en snijranden tegen corrosie en andere invloeden.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage