BRAVOURE ontwerpt Belgische inzending architectuurbiënnale 2016 in Venetië

Het team BRAVOURE vertegenwoordigt België op de architectuurbiënnale 2016 in Venetië, zo laat het VAi weten. BRAVOURE bestaat uit architecten de vylder vinck taillieu, DOORZON interieurarchitecten en architectuurfotograaf/kunstenaar Filip Dujardin. Architect Jan De Vylder, curator voor de Belgische inzending, reageert alvast enthousiast: "Het is fantastisch om het idee van 'het maken' te mogen vieren in Venetië. Vakmanschap als BRAVOURE!"

BRAVOURE zal in het Belgisch paviljoen fragmenten tonen uit een tiental projecten van evenveel gasten. Via het idee van 'de triptiek' wordt verduidelijkt hoe vakmanschap ruimte kan maken. De triptiek bestaat uit drie beelden en toont het fragment in zijn werkelijkheid. Tegelijk wordt het fragment uit zijn werkelijkheid weggesneden, om tenslotte een volgende kans te krijgen. 

De Belgische inzending nodigt gasten uit om het idee BRAVOURE beeld te geven. Het team ontwerpt de scenografie van de tentoonstelling, maar wil tegelijkertijd het debat rond hun idee voeren. Hun voorstel is het antwoord op het vooropgestelde thema van de oproep: 'Craft(wo)manship and the city'. BRAVOURE kan dan ook beschouwd worden als de meest overtreffende trap van vakmanschap.

Uit de 40 teams die een voorstel indienden werden drie teams door de beoordelingscommissie weerhouden. De twee teams die het net niet haalden zijn:

  • Koen Berghmans met Agentschap, Vincent P. Alexis, Livia Cahn, Giulia Caterina Verga, Elke Guttiérrez, POP, Anna Rispoli en Bernardo Robles Hidalgo
  • BLAF architecten, ssa/xx, Filip Dujardin, Maarten Delbeke
     

De architectuurbiënnale in Venetië opent op 28 mei 2016.

Bron: Vai
Deel dit artikel:
Onze partners