Bulex vernieuwt zijn gamma warmtepompen

Bulex blijft innoveren. De nieuwe generatie Genia AIR-warmtepompen wil de impact op het milieu nog verder reduceren. Een ingebouwde reken-unit berekent voortdurend de meest efficiƫnte aanspreking van ketel en pomp, waardoor de opwekking steeds zo rendabel mogelijk verloopt.
Bulex blijft innoveren. De nieuwe generatie Genia AIR-warmtepompen wil de impact op het milieu verder reduceren. Een ingebouwde reken-unit berekent voortdurend de meest efficiënte aanspreking van ketel en pomp, waardoor de opwekking steeds zo rendabel mogelijk verloopt.
Werking warmtepomp

Warmtepompen zijn systemen die de warmte uit de buitenlucht halen en die weer gebruiken om de binnenlucht te verwarmen. Eventueel kan er ook sanitair water mee verwarmd worden. Ze zijn vooral geschikt voor woningen met een laag temperatuur verwarmingssysteem, zoals vloerverwarming, laag temperatuurconvectoren of overgedimensioneerde radiatoren.


De nieuwe generatie

Het gamma Genia AIR bestaat in een vermogen van 5, 8, 11 en 15 kW. 8 en 11 kW zijn reeds vernieuwd, 11 en 15 kW volgen in 2014. De vernieuwde warmtepompen van Bulex zijn nu uitgerust met  volledig  Ebus compatibele, hoog efficiëntie pompen. Ze hebben een verhoogde COP en een hogere energiezuinige output afhankelijk van de warmtevraag. Afhankelijk van de opstelling zal een hydraulische of elektrische module toegevoegd worden.


Twee opstellingen


Een eerste mogelijkheid is om de warmtepomp stand-alone te plaatsen. In dit geval gebeurt de verwarming van de woning enkel door de warmtepomp zelf. De warmtepomp wordt gecombineerd met een elektrische module. Deze is uitgerust met een buffertank van 20 liter waarin een elektrische weerstand wordt ondergedompeld. Deze laat toe om de warmtepomp als individuele oplossing te installeren.

Wanneer de Genia AIR als hybride oplossing wordt gebruikt, wordt de warmtepomp gecombineerd met een verwarmingsketel. In functie van de warmtebehoefte en de prijs van de verschillende energiebronnen berekent de Examaster, een speciale rekeneenheid, of er verwarmd dient te worden met de warmtepomp, met de ketel of een combinatie van beiden.


Eenvoudige plaatsing en beperkt onderhoud


Bulex ontwierp de Genia AIR als een monoblok systeem dat buiten de woning geplaatst wordt (tot een maximale afstand van 20 meter van de interne module) en compatibel is met andere verwarmingssystemen en/of zonne-energiesystemen. Er zijn geen bijkomende vergunningen nodig en de installatie dient niet per definitie door een koelinstallateur te gebeuren.


De vernieuwde Genia AIR warmtepomp uit het BULEX-gamma.
Deel dit artikel:

Onze partners