C3A breidt netwerk van bouwprofessionals uit via C3A-Userclub

C3A
C3A
C3A
De bouw- én IT- wereld is in constante evolutie, veranderingen zorgen ervoor dat een en ander steeds complexer wordt. C3A wil impact uitoefenen op de IT-ontwikkelingen in de bouw en bouwprofessionals helpen met hun digitaliseringsvraagstukken. Om deze ambities te kunnen verderzetten, slaan ze de handen in elkaar met ARKANCE. Op BIM Inspiratie Event: Digitale Bouw(r)evolutie doen ze hun plannen uit de doeken. 

Inspiratie event: digitale bouw(r)evolutie

Hoe een digitaal bouwteam ontwerpt, bouwt en beheert in BIM? C3A en onze partners gaan met de producten aan de slag en geven u een demonstratie hoe zij dit aanpakken, en illustreren dat BIM vooral gaat over het optimaliseren van de digitale samenwerking tussen de bouwpartners. 

Met Niki Cauberg (Buildwise) bekijken ze op het evenement welke toepassingen er zijn en welke toekomstdromen C3A koestert voor het komende decenium. Daarnaast bekijken ze een project in de uitvoering en hoe het digitale bouwen precies toegepast wordt. Op het event toont C3A hoe de digitale transformatie de bouwsector verandert en welke kansen dit biedt. Verder verkennen ze hoe digitale oplossingen, zoals BIM, VR, AR, drones, IoT en kunstmatige intelligentie, de manier waarop we ontwerpen, bouwen en beheren van gebouwen veranderen. Wat zijn de voordelen van digitale processen? Hoe staat het met de verbeterde efficiëntie, de kostenbesparingen, de betere samenwerking en niet te vergeten: de duurzamere bouwpraktijken. De volledige programmatie vind je online, waar je je eenvoudig kan registeren.

Nieuwe samenwerking

Het evenement dient zich ook aan bij de bekendmaking van de nieuwe samenwerking met ARKANCE. Vanaf februari 2023 gaat C3A verder samen met ARKANCE (dochteronderneming van MONNOYEUR). ARKANCE vervolledigt zo het portfolio van oplossingen en versterkt zijn leidende positie in de distributie van CAD- en BIM-technologieën in Europa.  In slechts enkele jaren is ARKANCE een belangrijke speler geworden in het Autodesk-netwerk in Europa, en neemt nu een leidende positie in veel landen in Europa. Samen vormt dit nu in België de sterkste groep in de AEC wereld.

"We zijn zeer verheugd om het C3A-team in de familie te verwelkomen. Zij zullen met hun kennis onze groep versterken ten behoeve van al onze Europese klanten. De Benelux regio is een sterke plaats in onze strategie, waar we marktleider zijn.", aldus Gregoire ARRANZ, CEO van ARKANCE.

BIM VLAANDEREN

Met C3A werd de afgelopen 36 jaar via de C3A-Userclub een netwerk van bouwprofessionals opgebouwd, dat zijn stempel heeft gedrukt op BIM in Vlaanderen. Momenteel wordt de grootste groep binnen de C3A-Userclub gevormd door architecten-ontwerpbureaus, die aan het begin van de BIM-keten staan: zij zijn de adviseurs voor de gebouw-eigenaren/opdrachtgevers  en adviseren ook de deelnemende bouwkundige & technische studiebureaus én aannemers aan de investeerder-bouwers.

SOFTWARE PARTNERSHIPS

Net zoals Arkance heeft ook C3A heeft diepgaande partnerships met toonaangevende softwarefabrikanten als Autodesk en Trimble. Sinds 2012 heeft C3A ook de Autodesk Product Support en Consulting Specialisatie status voor Value Added Resellers bij Autodesk behaald. C3A is ook al vele jaren een Trimble SketchUp en Autodesk AutoCAD & REVIT Authorized Training Center. Deze trainingen worden uitstekend verzorgd met hooggekwalificeerde docenten en eigen cursusmateriaal. De cursisten beschikken over voorbeeldprojecten en oefeningen, en met de door C3A ontwikkelde cursusoefeningen (met behulp van de gelokaliseerde Vlaamse C3A-Extensies) ligt de nadruk op de praktijk zoals toegepast door bouwprofessionals in Vlaanderen.

VOLLEDIGE LEVENSCYCLUS
Arkance-Systems richt zich op het leveren van een complete software en applicatie expertise voor alle fasen van de levenscyclus van ontwerp- en bouwprojecten via een Europees netwerk van Portugal, Spanje,  Frankrijk, BeNeLux,  Polen, Litouwen  tot Hongarije  en Finland. In de BeNeLux werden al de grootste groep bouwkundige & technische studiebureaus en uitvoerders bij de Arkance-klantengroep verzameld, nu ook de Architect-ontwerpers via C3A. Vandaar ook een logische synergie tussen de C3A-Userclub en de Arkance Systems AEC klanten voor verdere uitbreiding in de toekomst.

versterking
De organisatie C3A en de C3A-Userclub blijft dus bestaan. Dezelfde mensen, dezelfde producten én dezelfde diensten blijven. Wat wel verandert is dat ze C3A-Userclubleden nog nauwkeuriger kunnen helpen: naast onze huidige kennis en expertise, kunnen we nu ook gebruik maken van de kennis en expertise van het netwerk van ARKANCE.  
Bron: C3A
Deel dit artikel:
Onze partners