C3A is geland bij Arkance Systems

Sinds februari 2023 gaat C3A verder samen met ARKANCE (dochteronderneming van MONNOYEUR). ARKANCE vervolledigt zo zijn portfolio van oplossingen en versterkt zijn leidende positie in de distributie van CAD- en BIM-technologieën in Europa.

In slechts enkele jaren is ARKANCE een belangrijke speler geworden in het Autodesk-netwerk in Europa, en neemt nu een leidende positie in veel landen in Europa. Samen met C3A versterkt ARKANCE zijn expertise in België, waar het de afgelopen jaren al verschillende belangrijke spelers heeft overgenomen: VIANOVA SYSTEMS, I-THESES, GREENOCK en 4DCAM. Samen vormt dit nu in België de sterkste groep in de AEC wereld.

C3A-NETWERK VAN BOUWPROFESSIONALS WORDT UITGEBREID

Met C3A werd de afgelopen 36 jaar via de C3A-Userclub een netwerk van bouwprofessionals opgebouwd, dat zijn stempel heeft gedrukt op BIM in Vlaanderen. C3A is nu neergestreken bij Arkance-Systems om de continuïteit van dit netwerk van bouwprofessionals te verzekeren én verder uit te bouwen.

Momenteel wordt de grootste groep binnen de C3A-Userclub gevormd door architecten-ontwerpbureaus, die aan het begin van de BIM-keten staan: zij zijn de adviseurs voor de gebouw-eigenaren/opdrachtgevers  en adviseren ook de deelnemende bouwkundige & technische studiebureaus én aannemers aan de investeerder-bouwers. Vandaar ook een logische synergie met Arkance Systems AEC klanten voor verdere uitbreiding in de toekomst.

C3A (Computer Assisted Arts Association) is sinds de start van de C3A-activiteiten (vanaf mei 1986) Autodesk partner en voorziet voor de meeste C3A-Userclubleden ook de Autodesk (AutoCAD & Revit) en de Trimble (SketchUp) softwarelicenties. C3A richt zich zeer bewust op de architectuursector, van ontwerp tot uitvoering, specifiek in Vlaanderen. Door de duidelijke focus op deze doelgroep van bouwprofessionals in de Vlaamse regio biedt C3A een uitstekende service in deze nichemarkt. C3A of "C-Triple-A" verwijst trouwens naar een classificatie van de hoogste kwaliteit.

WERKMETHODIEK

Aanvullend op de basissoftware heeft C3A een werkmethodiek ontwikkeld met bijhorende sjablonen, bibliotheken en automatismen voor teksten, berekeningen, schetsen, tekeningen en BIM-modellen: de C3A-Extensies, beschikbaar via het lidmaatschap van de C3A-Userclub. Dankzij deze C3A-Extensies zijn de meeste ontwerpbureaus al vele jaren hun teksten en tekeningen automatisch aan het structureren conform het C3A-Afsprakenstelsels.

Bij de steeds toenemende digitale uitwisseling van bouwdata tussen de bouwpartners biedt dit C3A-Afsprakenstelsel uitstekende richtlijnen voor de opmaak en structuur van de data en zorgt voor een dankbare standaardisatie in onze bouwsector. Dit streven naar standaardisatie en optimalisatie van digitale communicatie tussen bouwpartners (wat nu BIM wordt genoemd) is dé focus bij C3A.

Net zoals Arkance heeft ook C3A heeft diepgaande partnerships met toonaangevende softwarefabrikanten als Autodesk en Trimble. Sinds 2012 heeft C3A ook de Autodesk Product Support en Consulting Specialisatie status voor Value Added Resellers bij Autodesk behaald. C3A is ook al vele jaren een Trimble SketchUp en Autodesk AutoCAD & REVIT Authorized Training Center.

Deze trainingen worden uitstekend verzorgd met hooggekwalificeerde docenten en eigen cursusmateriaal. De cursisten beschikken over voorbeeldprojecten en oefeningen, en met de door C3A ontwikkelde cursusoefeningen (met behulp van de gelokaliseerde Vlaamse C3A-Extensies) ligt de nadruk op de praktijk zoals toegepast door bouwprofessionals in Vlaanderen.

Bron: C3A
Deel dit artikel:
Onze partners