C3A organiseert inspiratie-event 'Digitale Bouw(r)evolutie'

Hoe ontwerpt, bouwt en beheert een digitaal bouwteam in BIM? Op dinsdag 3 oktober organiseert C3A samen met enkele partners een inspiratie-event 'Digitale Bouw(r)evolutie' waar ze samen aan de slag gaan met hun producten en een demonstratie geven over hoe ze zit aanpakken. Daarnaast illustreren ze dat BIM vooral gaat over het optimaliseren van de digitale samenwerking tussen partners.

Wat is de impact van digitale technologieën en innovaties in de bouwsector? En nog belangrijker: welke mogelijkheden brengt dit met zich mee, nu en binnen vijf tot tien jaar? Tijdens een gratis inspiratie-event verkent C3A samen met enkele partners hoe digitale oplossingen zoals BIM, VR, AR en kunstmatige intelligentie een impact hebben op de manier waarop we gebouwen ontwerpen, bouwen en beheren.

Wat zijn de voordelen van digitale processen? Hoe staat het met de verbeterde efficiëntie, de kostenbesparingen, de betere samenwerking en de duurzame bouwpraktijken?

Samen met Niki Cauberg (Buildwise) bekijkt C3A welke verschillende toepassingen die er zijn en welke toekomstdromen er gekoesterd mogen worden het komende decennium. Daarnaast bekijkt de organisatie een project in uitvoeren en op welke manier het digitale bouwen wordt toegepast. Verder ontdekken de aanwezigen hoe de digitale transformatie de bouwsector verandert, welke kansen dit biedt en waar de adders onder het gras zitten.

Programma

  • 17u30: Ontvangst
  • 18u30: Introductie Digitale Bouw (r)evolutie?
  • 18u35: Niki Cauberg (Buildwise) - 'Digitalisatie in de bouwsector: huidige evoluties en stapstenen naar industrialisatie'
  • 19u20: Praktijkcase 'The Sky' - het digitaal bouwen toegepast
  • 20u20: Niki Cauberg - Beschouwing en conclusie
  • 20u30: Netwerkmoment
Bron: C3A
Deel dit artikel:
Onze partners