C3A organiseert Revit kennismakings-infosessie

BIM is één van de meest ingrijpende innovaties van de laatste jaren in de bouw. Een virtueel intelligent 3D-model van het bouwproject vormt hierbij een belangrijk onderdeel, daar staat Autodesk Revit voor. En de digitale samenwerking tussen de bouwpartners wordt sterk ondersteund door de Cloud (Internet). C3A maakt al vanaf 2004 de (r)evolutie naar BIM met Revit mee en stuurt ze ook aan.  Er is zowel een REVIT 2020 LT als een Full REVIT 2020 beschikbaar, samen met de sterk evoluerende C3A-Extensies. In infosessies van enkele uren kan C3A de krachtlijnen van Revit (zowel LT als Full) én de bijhorende C3A-Extensies heel praktisch verduidelijken, én dit kaderen in zijn ruimere BIM-context.

Revit's parametrische technologie biedt bouwontwerpers en constructeurs de mogelijkheid om met een ongekend gemak volledig parametrisch een gebouw te ontwerpen en uit te werken, met krachtige wijzigingstechnieken en een uitstekende ontwerpcontrole.

Revit is geen tekenpakket in de traditionele zin, maar op een interactieve grafische wijze wordt een compleet gebouwenmodel gebouwd in de computer. Ook de Bouwdata-Extractie naar meetstaten, praktisch gerealiseerd met de C3A-REVIT-Extensies, toont duidelijk de meerwaarde tten opzichte van het klassieke tekenwerk. 

 

Autodesk REVIT  voor àlle bouwpartners 

Autodesk Revit, ontwikkeld voor Building Information Modeling (BIM), is bedoeld voor àlle bouwpartners. Zowel architect-ontwerpers, interieurinrichters, studiebureaus (met o.a. REVIT Structure en REVIT MEP), uitvoerende bouwaannemers en diensten der gebouwen kunnen best REVIT als basis en uitwisselingsmodel voor hun projecten gebruiken, vandaar ook de evolutie naar de AEC Collections.

 

Voorbeelden uit de praktijk

Ondertussen zijn al duizenden C3A-Userclubleden in Vlaanderen deze BIM-werkmethodiek met Revit aan het toepassen. Het is dan ook interessant te bekijken welke resultaten in de praktijk behaald worden met deze aanpak.

De eerste kennismakingsessie staat gepland op woensdag 5 februari (14.00 uur tot 17.00 uur). Inschrijven kan via de website van C3A. Later volgen er nog infosessies.

Bron: c3a
Deel dit artikel:
Onze partners