Caleffi introduceert nieuwe distributie-units voor huishoudelijke installaties

Voor installaties met een centrale stookplaats en stadsverwarmingsinstallaties lanceert Caleffi twee nieuwe telgen; de SATK20 en de SATK30. Zulke distributie-units garanderen elke gebruiker het noodzakelijke comfort. Ze nemen de gevraagde hoeveelheid CV-water af van de centrale ketel om aan de verwarmingsbehoefte te voldoen. Een nieuwigheid is het invoeren van een elektronische controle-unit, die toelaat om de temperatuur van het verwarmingswater en het sanitair warm water eenvoudig in te stellen en aan te passen.
Voor installaties met een centrale stookplaats en stadsverwarmingsinstallaties lanceert Caleffi twee nieuwe telgen; de SATK20 en de SATK30. Zulke distributie-units garanderen elke gebruiker het noodzakelijke comfort.

    
Energie besparen is een noodzaak. Niet alleen legt de Europese Unie elke afzonderlijke lidstaat CO2-emissie normen op, ook onze overheden leggen energiebesparende maatregelen op. Het is om die reden dat condenserende gaswandketels, bij de grotere residentiële projecten, langzaam maar zeker verdwijnen. De oorzaak hiervan moet gezocht worden in het beperkte rendement van een individuele gaswandketel. Een centrale ketel daarentegen heeft niet alleen een hoger rendement, zo’n ketel kan ook op een alternatieve energiebron werken, wat bij het berekenen van het E-peil natuurlijk een extra voordeel is. 

Om elke gebruiker van de verwarmingsinstallatie voldoende comfort te schenken, werkt men met distributie-units. Deze units nemen de gevraagde hoeveelheid CV-water van de centrale ketel af om aan de verwarmingsbehoefte te voldoen. De gevraagde hoeveelheid sanitair water wordt in dat geval ter plekke aangemaakt door middel van een warmtewisselaar.Distributie-units hebben tal van voordelen. Zo zorgt de combinatie van een unit met een energiemeter ervoor dat er geen discussie mogelijk is bij het aanrekenen van de kosten voor verwarming en warm water. Vervolgens zijn er de lagere installatiekosten voor gasleidingen en schoorstenen, de jaarlijkse onderhoudskosten voor de installaties zullen verminderen en de installatie is veiliger omdat de kans op CO2-vergiftiging of een gasontploffing geminimaliseerd wordt. Caleffi startte in de jaren ’70 al met de ontwikkeling en productie van zulke distributie-units. De jongste telgen uit deze familie, de SATK20 en de SATK 30, werden afgelopen voorjaar voorgesteld op de ISH-beurs in Frankfurt. De voornaamste vernieuwing van deze units is de miniaturisatie ervan. Vroeger hadden deze distributie-units de afmetingen van een gaswandketel. Anno 2011 zijn de toestellen verkleint tot maximaal 550mm x 630mm x 65mm waarbij ook het gewicht gereduceerd is tot maximum 19kg. Op die manier kan men dit type unit zonder problemen in een standaard keukenkast inbouwen.En dat is niet alles: het invoeren van een elektronische controle-unit is de tweede belangrijke vernieuwing. Deze unit laat toe om de temperatuur van het verwarmingswater en het sanitair warm water eenvoudig in te stellen en aan te passen. Bovendien is er ook de mogelijkheid om de prioriteit van het sanitair warm water te programmeren. Tot op de dag van vandaag voorziet de productie van sanitair water geen water voor de verwarming, maar bij de SATK kan men deze prioriteit aanpassen tot 70%. En dus kan, bij langdurig gebruik van sanitair warm water, de woning toch verwarmd worden.

Voor de productie van sanitair warm water worden de SATK-units steeds geleverd met een warmtewisselaar van 40kW. Het model van de SATK kan, afhankelijk van het type stookplaats en het type van de verwarmingsinstallatie, aangepast worden. Op die manier bekomt men een optimaal rendement voor de volledige installatie.
Deel dit artikel:
Contacteer Caleffi International NV
Onze partners