Caleffi lanceert eigen BIM-portaal

Recent lanceerde Caleffi zijn eigen nieuwe BIM-kennisportaal, met alle Caleffi MEP objectbibliotheken op één plaats. Alle BIM-knowhow is ingesloten met Caleffi-gecertificeerde objecten, ontworpen met alle informatie die nodig is om berekeningen en specificaties te maken én te voldoen aan de eisen van UNI11337.

Vier pijlers staan centraal bij de vernieuwde BIM-website van Caleffi: essentieel, specifiek, kennis en exclusief. In het Caleffi BIM-portaal vind je bestanden die alle essentiële info bevatten; m.a.w. gegevens en parameters die essentieel zijn voor een correcte BIM-interoperabiliteit, zonder overbodige informatie.

Het portaal bim.caleffi.com bevat ook specifiek enkel BIM-inhoud. Productfamilies, projecten en RVT-sjablonen voor de MEP-sector, maar ook voor IFC- en BOL-formats (voor Edificius by Acca Software).

Met meer dan 7 jaar gerichte ondersteuning van ontwerpers en het creëren van hoogwaardige content representeert het nieuwe portaal een knap staaltje van de doorgedreven Caleffi kennis en innovatie.

Bovendien is dit het enige kennisportaal waar Caleffi-content met technische specificaties gratis ter beschikking is, die in real-time wordt bijgewerkt. 

 

BIM-catalogus

Alle producten zijn gemodelleerd in oorspronkelijke bewerkingssoftware (Revit / Edificius) met een hoog niveau van parametrisering. Niet enkel van de afmetingen en aansluitingen, maar ook van het bereik, de configuraties en het toevoegen van tekstparameters om ingeschatte metrische berekeningen en/of specificaties op te stellen. Tenslotte is het plaatje compleet met het aanvullen van de ETIM-classificatie.

 

BIM-schema’s

Met de BIM-schema’s zal het mogelijk zijn om specifieke elementen op te vragen en te inspecteren, de stromingsrichtingen en het debiet de verifiëren en te werken met parametrische families. Aan het eind van het proces zal de software, op basis van de ingevoerde producten, in staat zijn om een schema te exporteren van alle componenten die nodig zijn voor het ontwerp van het systeem. Door gebruik te maken van de BIM-schema’s wordt de ontwerptijd dus aanzienlijk verminderd en met minder fouten een beter resultaat behaald.

 

Bekijk de bibliotheek hier.

Bron: Caleffi
Deel dit artikel:

Contacteer Caleffi International NV

Onze partners