Capatect ProAttika®: Strakke gevels zonder dakrand

Woningen met een strakke architectuur in pleisterwerk zijn vandaag zeer geliefd. De dakrand kan dan ook een storend element zijn. Het Capatect ProAttika® systeem, biedt hier een oplossing. Bij het Capatect ProAttika® systeem wordt de gevel afgewerkt tot aan de bovenrand van het gevelvlak zonder zichtbaar dakrandprofiel. Dit concept garandeert een perfect naadloze en waterdichte overgang van gevel naar dak. Als basismateriaal wordt glasvezelversterkt polyester gebruikt dat door pultrusie gevormd wordt tot een maatvast en stijf profiel.

Het Capatect Pro Attika®-profiel bestaat uit een basisprofiel waar een afsluitprofiel overheen geschoven wordt. De profielen worden gekoppeld door middel van een opschuifbaar tussenstuk. Voorgevormde 90° binnen -en buitenhoeken, montagekit en montage-fixatiepennen zijn accessoires die de installatie vereenvoudigen, een perfecte uitlijning en een 100% waterdicht geheel garanderen.

Het Capactect ProAttika® profiel kan je toepassen in het Capatect System Comfort gevelisolatiesysteem van Caparol. De voordelen van het isoleren van een woning langs de buitenzijde zijn gekend. De woning blijft warmer in de winter en koeler tijdens de zomer. Isoleren verhoogt dus aanzienlijk het wooncomfort in elk seizoen en tegelijk bespaar je een flink stuk op de energiefactuur.

Het Capatect ProAttika® profiel is combineerbaar met de diverse afwerkingsmogelijkheden uit het Capatect assortiment van Caparol: van crepi, gladpleister, betonlook afwerking tot Meldorfer steenstrips. 

 

Bestand tegen weer en wind zonder afloopstrepen

Muurkappen en dekstenen zijn vaak de oorzaak van lokale vervuiling in de vorm van afloopstrepen. Het Capatect ProAttika® concept garandeert een perfect naadloze en waterdichte overgang van gevel naar dak. Al het regenwater op de dakopstand wordt door het afhellend bovenvlak naar het dak afgeleid. In vergelijking met een klassieke dakrand wordt de gevel niet extra belast.

Dankzij de moderne en innovatieve Nanokwarts technologie van het Caparol Clean Concept in de Caparol sierpleisters en gevelverven doorstaat de gevel probleemloos de tand des tijds. Hierdoor wordt de gevel sneller droog, blijft hij langer proper en langer mooi.

Bron: Caparol

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage