Carpentier op Polyclose: focus op flexibiliteit en esthetiek

Van 15 tot 17 januari 2020 neemt Carpentier deel aan Polyclose in Flanders Expo te Gent. De firma zet er zijn houten shutters (zowel voor buiten als voor binnen) op maat in de kijker: een knusse zithoek in de tuin afscheiden, of overtollige warmte uit de woning bouwen? Carpentier biedt voor alle toepassingen een oplossing.

Carpentier beschikt over verschillende ingenieuze oplossingen voor buitenzonwering. Naast verschuifbare shutters met vaste of beweegbare lamellen is er keuze uit shutters die zijwaarts of opwaarts vouwen. De opwaarts vouwende shutters kunnen keurig in het gevelvlak vallen, waardoor ze gesloten haast onzichtbaar zijn en open een luifel vormen. De shutters zijn praktisch, functioneel en flexibel en ze voegen ook een tikkeltje dynamiek toe aan een woning, bijgebouw of tuin.

 

Intimiteit

Alle types outdoor shutters houden ’s zomers de overtollige warmte buiten en creëren intimiteit in de woning of houten bijgebouwen. De houten terrasshutters bieden de mogelijkheid om een terras of knusse zithoek in de tuin af te scheiden. Bovendien zijn ze ook esthetisch te verantwoorden, aangezien de mechaniek in het houten kader is ingewerkt. De shutters kunnen gekoppeld worden aan het domoticasysteem van de woning.

De shutters zijn beschikbaar met zowel verticale als horizontale lamellen en zijn op maat van elk type raam verkrijgbaar in kant-en-klare kits. Een instructievideo van Carpentier helpt de gebruiker met de eenvoudige, intuïtieve montage.

Ze worden vervaardigd uit HOTwood (thermisch behandeld hout). HOTwood staat voor ‘Heated Outdoor Timber’ en is een Europese houtsoort die verwarmd werd tot 215 °C. Dit gebeurt met stoom om scheuren en barsten in het hout tegen te gaan. Dat resulteert in een duurzaamheidsklasse I, en zorgt ervoor dat de shutters beter bestand zijn tegen vocht en houtrot.

 

QuickClip

Daarnaast plaatst Carpentier op Polyclose ook een brede waaier aan innovatieve poorten, omheiningen, lamellendaken,… in de kijker. Deze zijn voornamelijk bekleed met HOTwood essen en onzichtbaar bevestigd, dankzij het QuickClip-bevestigingssysteem. QuickClip® is een eenvoudig en onzichtbaar bevestigingssysteem voor voorgegroefde terras- en gevelbekleding.

Een houten terras aanleggen of een gevel, poort en omheining bekleden verloopt zo een stuk eenvoudiger. Het QuickClip®-systeem garandeert een snelle montage (50 % tijdwinst). Ook de afstand tussen de profielen is altijd perfect, wat visueel een mooi resultaat oplevert.

Carpentier is op Polyclose terug te vinden op stand 1141.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage