Cladiwall prefab gevelsysteem met SAB binnendozen

De voordelen van een binnendoosopbouw en prefab bouwen gecombineerd. Cladiwall van Saint-Gobain Solutions zorgt voor een snelle, veilige bouw en garandeert de uitstekende thermische en akoestische eigenschappen van een SAB binnendoossysteem. Deze oplossing is uitstekend geschikt voor onder meer industriegebouwen en sporthallen.

Cladiwall is opgebouwd uit (geperforeerde) SAB Binnendozen, Isover isolatie, waterkerende dampopen folie en verticale draagprofielen. Hiermee is een Rc van 4,7 te realiseren met een geveldikte van 220mm, dit is exclusief de dikte (25mm) van de omega's en de te kiezen horizontale te bevestigen buitenplaat. Het is als enkelvelds en dubbelvelds tot 12 meter breedte toepasbaar. De hoogte van de Cladiwall elementen is bij voorkeur 3.00m of 2,40m (= 5 of 4 binnendozen hoog), maar kan afwijken waar nodig.

Het gepatenteerde systeem bezit uitstekende akoestische- en thermische eigenschappen en is hoofdzakelijk opgebouwd uit niet-brandbare materialen wat ervoor zorgt dat Cladiwall ook nog eens uitstekende brandwerende eigenschappen bezit. Voor de horizontale buitengevel kies je zoals bij binnendoosopbouwen gebruikelijk uit alle beschikbare SAB gevelprofielen. Bijvoorbeeld een van de esthetische puntprofielen in de Seren kleuren Colorcoat Prisma®, zoals Seren Copper of Seren Midas. Voor verticale beplating zijn aanvullend 35mm dikke horizontale omega's op de vertical omega's noodzakelijk. 

 

De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Hoge bouwsnelheid
  • Direct wind- en waterdicht
  • Optimale luchtdichtheid
  • Isolatiewaarden mogelijk van Rc 4,7 tot ≥ 6,0 m2K/W
  • Akoestisch comfort binnen het gebouw
  • Brandveilig
  • Ontwerpvrijheid buitengevel
  • Demontabel en circulair

 

Cladiwall toepassing

Het Cladiwall systeem is uitermate geschikt voor het thermisch en akoestisch isoleren van alle metalen gebouwen, voor zowel renovatie als nieuwbouw. Samen met jou ontwerpen de engineers van Saint-Gobain Solutions de Cladiwall-elementen voor je project. De elementen worden binnen gemaakt en je ontvangt ze exact op maat op het werk. Daar vindt prefab montage plaats via kranen.

Bekijk ook de video van het voorbeeldproject van een sporthal in Burgum (Friesland, NL).

Bron: SAB-Profiel

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage