Clipon van Limeparts: compacte en flexibele gevelcassettes

Limeparts pakt op Architect@Work uit met een nieuw gevelconcept. De Clipon-gevel bestaat uit kleine metalen gevelcassettes die snel geplaatst kunnen worden dankzij een gepatenteerd kliksysteem.

Enkele jaren na de lancering van de plantengevel en de gevelcassettes van Cortenstaal, pakt Limeparts opnieuw uit met een baanbrekend gevelconcept. Het Clipon gevelsysteem is een totaalconcept op basis van kleine metalen cassettes met minimale voegen waarmee men snel, eenvoudig en flexibel een strakke, geventileerde gevel kan creëren. Zowel in nieuwbouw als in renovatie kan dit tot erg fraaie resultaten leiden die tot vandaag niet mogelijk waren en dit aan uiterst concurrentiële prijzen. Een Clipon-gevel is al beschikbaar vanaf € 120/m² (inclusief structuur en montage, excl. btw).

Kleine formaten


Op zich zijn metalen gevelcassettes natuurlijk niet nieuw. Voor Limeparts vormt dit al decennia de core business van het bedrijf. Het innovatieve zit hem in de eerste plaats in de kleine formaten en zeker in de flexibiliteit en aanpasbaarheid van het systeem. De cassettes zijn te krijgen in drie horizontale maten (600 – 675- 750 mm) en drie verticale maten (200 – 250 – 300 mm). Doordat de voegbreedte gemakkelijk aanpasbaar is van 3 tot 9 mm, kan men met het Clipon-systeem gevels met de meest gevarieerde breedte en hoogte bekleden.

 

    Totaalsysteem


Uniek aan het systeem is dat u met een beperkt aantal onderdelen elke kant uit kan. Behalve de 9 verschillende formaten wordt het systeem vervolledigd door 4 soorten profielen en 3 soorten veren. Met die combinatie kan u elke nieuwe of bestaande gevel en elk geveldetail bekleden zonder veel moeite of extra passtukken. De plaatsing verloopt heel vlot en gemakkelijk dankzij een gepatenteerd kliksysteem.Het allereerste Clipon-project werd in Kuringen bij Hasselt gerealiseerd, naar een ontwerp van de Zonhovense architect Frank Geron. "De kleur en het matte aspect van het zink spraken mij aan. Vroeger was dit enkel mogelijk  voor grote projecten, maar het nieuwe Clipon-systeem vraagt naar projecten van deze schaal", vertelt de architect.    


Galva, zink en Cortenstaal

Voorlopig zijn de panelen verkrijgbaar in 9 verschillende uitvoeringen en kleuren: 6 in gemoffeld gegalvaniseerd staal, 2 in voorgepatineerd zink en ten slotte zijn er nog de panelen van Cortenstaal. Zeker van deze laatste wordt veel verwacht. 


Toekomst

Zeker wanneer Limeparts in de toekomst het Clipon-systeem nog gaat uitbreiden met vierkante panelen en met gepreïntegreerde toepassingen bestaande uit panelen waar al bij de productie diverse gevelelementen (verlichting, schakelmaterialen, videofoon, parlofoon, …) in geïntegreerd worden. Het summum van een strakke en sobere gevelarchitectuur.


 

Deel dit artikel:
Onze partners