Club Expert: state-of-the-art opleidingscentrum van Soprema

Onlangs opende waterdichtings- en isolatiefabrikant Soprema zijn nieuwe opleidings- en kenniscentrum voor Noord-West Europa in Grobbendonk. Het ontwerp van het nieuwe gebouw is van de hand van architectenbureau Assymetric Architectes Associés en stelt inspiratie en kennisoverdracht centraal. Mathieu Gijbels realiseerde het project. 

Op slechts enkele jaren tijd verviervoudigde het personeelsaantal en de omzet van Soprema, waardoor een nieuw kantoorgebouw zich opdrong, stelt CEO Soprema North-West Europe Leo Hoekstra. “Voor dit ambitieuze project hebben we een beroep gedaan op een bouwteam met de nodige kennis van zaken, waarbij zowel de aannemer, architect als het studiebureau voldoende ervaring inzake duurzaam bouwen kon voorleggen. Wij zijn bovendien ook erg trots op het gebogen verticaal groendak, een echte eye-catcher.”

 

Succesvol bouwtraject

Het ontwerp van het nieuwe gebouw is van de hand van architectenbureau Assymetric Architectes Associés. Energieconsultant Geert De Bruyn zorgde ervoor dat het gebouw ruim aan de eisen voor een BEN-gebouw voldoet: Bijna Energie Neutraal. Aannemer Mathieu Gijbels is trots op dit nieuwe referentieproject in de Kempen. “We zijn fier dat we het vertrouwen van Soprema kregen om hun bouwdromen te realiseren. We hebben er samen een succesvol bouwtraject opzitten”, vertelt Mathi Gijbels, CEO van Mathieu Gijbels.

 

Inspiratie en kennisoverdracht

In de flexibele praktijkruimtes en het auditorium is ruim plaats voor zowel interne als externe opleidingen, presentaties en lezingen voor de hele business unit van Soprema Noord-West Europa. Personeel, klanten, architecten, sectororganisaties en andere bouwprofessionals kunnen tegelijkertijd kennis uitwisselen en inspiratie op doen over de nieuwste waterdichtings – en isolatietoepassingen.

Deze evenementen kunnen in een aangename leeromgeving plaatsvinden dankzij een afzonderlijke luchtbehandelingsinstallatie met warmteterugwinning. Naast opleidingsfaciliteiten wordt het gebouw ook een demonstratieruimte voor duurzame bouwtoepassingen zoals een groendak, diverse soorten waterdichting (zowel bitumineus, vloeibaar als synthetisch), isolatie – en zonne-energiesystemen.

 

Club Expert

“Elke expert was eerst een beginner”, met dat motto in het achterhoofd ontwikkelde Soprema een gloednieuwe naam voor het opleidingscentrum. “Onze voorkeur ging vrij snel uit naar: CLUB EXPERT. Deze benaming vloeide logisch voort uit onze bedrijfswaarden. CLUB staat voor het familiale ‘ons kent ons’-gevoel dat nog steeds in onze kantoren heerst, maar eveneens voor samenkomst en uitwisseling. Het tweede luik EXPERT spreekt voor zich: kennis en kunde. Kortom: de combinatie van een familiale sfeer, sterke klantservice en technische expertise”, duidt Leo Hoekstra. “Het nieuwe gebouw is bovenal een ontmoetingsplaats voor professionals: kennisoverdracht en inspiratie zijn hierbij de belangrijkste drijfveren. Van beginner tot expert, Soprema zorgt voor een programma op maat voor diverse soorten waterdichting (bitumineus – vloeibaar – synthetisch) & isolatie (thermisch – natuurlijk).

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners