Coeck zet Sonus Block en tand-en-groefblok in de kijker op Batibouw 2013

Betonfabrikant Coeck zal dit jaar twee types betonblokken extra in de kijker zetten op Batibouw 2013: het tand-en-groefblok en de Sonus Block, een zichtbetonblok met verhoogde geluidsabsorptie.
Betonfabrikant Coeck zal dit jaar twee types betonblokken extra in de kijker zetten op Batibouw: het tand-en-groefblok en de Sonus Block, een zichtbetonblok met verhoogde geluidsabsorptie.

Het tand-en-groefblok is een metselsteen waarbij men enkel mortel moet aanbrengen in de lintvoegen. Daardoor heeft men minder mortel nodig. Bovendien droogt het metselwerk sneller en garandeert de steen een snellere verwerking.


De Sonus Block is een zichtbetonblok met een verhoogd geluidsabsorberend vermogen. De metselstenen zijn voorzien van twee verticale gleuven die in verbinding staan met de achterliggende holle ruimte. Het ontwerp van de steen is gebaseerd op het principe van de Helmholz-resonator. De stenen kunnen gebruikt worden voor metselwerk waaraan extra akoestische eisen gesteld worden, zoals bijvoorbeeld bij sportzalen, zwembaden, auditoria, grote hallen, technische ruimtes, theaterzalen enz.


Van 21/02/2013 tot 03/03/2013 kun je Coeck ook vinden op Batibouw 2013, in Paleis 5, stand 5-514. Een deel van de Coeck-stand, meer bepaald het huisje links, zal volledig gewijd zijn aan informatie over betonblokken.

Deel dit artikel:

Onze partners