Concentrisch kanaal zorgt voor extra besparing bij pelletkachels

De pelletkachel is een flexibele, directe en aangename verwarmingsbron, gemakkelijk in gebruik, waarmee u uw gas- of olieverbruik kunt verminderen omdat hij gemakkelijk de centrale verwarming kan vervangen. Het kan ook een warmtepomp aanvullen en is ook ideaal voor uitbreidingen.

Om de pelletkachel nog interessanter te maken, moet je kijken naar de kwestie van efficiëntie.

Naast het rendement van het gekozen toestel is ook het ontwerp van het schoorsteenkanaal van belang. De manier waarop de kachel de rook afvoert en de verbrandingslucht aanzuigt, zal een invloed hebben op de algemene werking van het verwarmingssysteem.

voorverwarmde lucht

Een concentrisch rookkanaal is de ideale oplossing voor een pelletkachel. Een concentrisch rookkanaal maakt het mogelijk het toestel te voorzien van voorverwarmde lucht. De verbranding wordt dus verbeterd omdat ze sneller tot stand komt. Dit betekent een verhoging van de efficiëntie met 5 tot 10 punten. Meer rendement betekent minder brandstofverbruik voor dezelfde warmte.

Ter indicatie: uitgaande van een gemiddeld jaarverbruik van 2000 kg pellets kan met een concentrisch PGI-kanaal van Poujoulat tot 10% op het jaarverbruik worden bespaard! En dit, zonder afbreuk te doen aan de warmte!

In technisch partnerschap met de meeste Europese fabrikanten van pelletkachels ontwikkelt Poujoulat al 15 jaar een systeem van 'concentrische' schoorstenen, 'PGI' genaamd. Lees hier meer over de werking en de troeven van PGI.

herfstactie

Poujoulat geeft een cheque van 200 euro voor de aankoop van PGI-rookkanalen voor de installatie / aansluiting van een pelletkachel.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Poujoulat
Deel dit artikel:

Contacteer Poujoulat BeLux

Onze partners