Concept en uitvoering zijn één met de Caparol producten

Strak, dat is tegenwoordig voor vele huiseigenaars het kernwoord van hun woning. Het vat de bouwstijl samen waaraan veel mensen tegenwoordig hun voorkeur geven. Het gaat dan over rechte lijnen en geometrische vlakken, zonder elementen die het algemene beeld vertroebelen en het oog van het basisconcept afleiden. 

Deze strakke sijl wordt dan verder doorgetrokken in de kleuren. Zo worden de gevels vaak in één kleur gehouden, meestal wit, gecombineerd met zwarte ramen en deuren en donker spiegelende vensters. Soms wordt er gekozen voor een combinatie met delen in gevelsteen of steenstrips, ook in het zwart natuurlijk, zoals bij dit nieuwbouwproject in Rijkevorsel. Bouwheer Jan Schryvers koos voor de uitvoering van het project voor ASP bvba. De dealer was ProfShop bvba.

Eenheid van stijl is bij deze woningen erg belangrijk. Een in deze stijl gebouwde woning combineren met een rustiek houten tuinhuis of tuinpaden en toegangswegen in kasseiwerk wordt daarom maar zelden gedaan. Integendeel, ook de tuin volgt vaak hetzelfde concept van strakke lijnen en afgeboorde rechte vlakken. Eventuele bijgebouwen worden in dezelfde materialen gehouden als die van het hoofdgebouw. 

materiaal matchen met concept

Een andere belangrijke factor in heel het verhaal is het (bouw)materiaal, want ook dat moet passen bij het concept. Deze hedendaagse stijl laat zich moeilijk realiseren met klassieke materialen zoals rode handgevormde baksteen of boogvensters, om maar enkele voorbeelden te noemen. Bovendien zijn de bouwvoorschriften op vlak van isolatie, ventilatie en verwarming zó streng dat die materialen veel meer dan enkel een esthetische functie hebben. Ook op dat vlak moeten dus de juiste keuzes gemaakt worden.

Bij dit project werden de gevels daarom bekleed volgens het Capatect System Comfort, met isolatieplaten en pleisterwerk uit het productgamma van Caparol, afgewerkt met ThermoSan gevelverf. Deze verf heeft bovendien als bijkomend voordeel dat ze bijzonder kleine kwartdeeltjes bevat die water en vuil afstoten. Zo blijft het beoogde ‘cleane’ effect van deze bouwstijl zo lang mogelijk behouden.

Dat een bouwconcept pas echt tot zijn recht komt indien voor de juiste materialen gekozen wordt, is hier dus overduidelijk. 

Bron: Caparol

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage