Congres en opleidingscentrum ISALA met 'gouden' accent

© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast
© Aliplast

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen breidt het Wetenschapspark in Antwerpen verder uit met dit prachtige terracotta-kleurige gebouw ISALA. Dit centrumgebouw werd gerealiseerd door het consortium bestaande uit architectenbureau “met zicht op zee”, studiebureau Arcade en bouwondeneming Cordeel. Stalku Geveltechniek leverde en plaatste alle schrijnwerk van Aliplast Aluminium Systems.

Bijzonder aan dit schrijnwerk is de opvallende 'gouden' kleur. Stalku Geveltechniek koos voor de Aliplast Star75 ramen en deuren en voor het MC Wall vliesgevelsysteem. Alle aluminium elementen werden gepoedercoat in de kleur 8C04AN, een poederlakanodisatiekleur als goedkoper alternatief voor echt inodisatie.

De Star75 heeft een inbouwdiepte van 75mm voor het buitenkader en 84mm voor de vleugel. Met een Uw-waarde van 0.94 W/m²K, een luchtdichtheid klasse 4 en een akoestische waarde van 47.1dB (-1,-4) past deze oplossing perfect in toepassingen met de strengste eisen op vlak van thermische en akoestische isolatie.

Voor de vliesgevels integreerde Stalku de MC Wall. Met een uitstekende U-waarde scoort deze alles-in-één vliesgevel goed op het vlak van isolatie en met een glasdikte van 59 mm kunnen bijna alle beschikbare glastypes geïntegreerd worden. Naast esthetiek en isolatie springt echter ook de brandwerendheid in het oog. Voor dit systeem zijn immers certificaten voor zowel EI30 en EI60 beschikbaar.

Kwaliteit in korte levertijd

Aliplast garandeert steeds dezelfde hoge productkwaliteit én korte, betrouwbare levertijden, aspecten die ook hier doorslaggevend waren. Stalku is één van de vaste partners van Cordeel, maar de gevelelementen voor dit project waren oorspronkelijk aan een andere speler toegewezen.

Toen er echter doorheen het traject problemen optraden, bood Stalku zich als redder aan. Intussen moesten de gevelelementen op een wel heel korte tijd geleverd en gemonteerd worden. Aliplast werd bij het project betrokken en leverde de profielen op 5 werkdagen. Dat was een huzarenstukje, als je weet dat die levertijd vanuit de fabriek normaal 10 werkdagen bedraagt én dat dit al behoorlijk kort is. Aliplast-partner Stalku zette ook nog eens alle zeilen bij, zodat de elementen tijdig geproduceerd en gemonteerd werden.

Bron: Aliplast
Deel dit artikel:
Onze partners