Contactgeluiddempende vloer verhoogt comfort leerlingen Lutgardiscollege

Arcat uit Beringen verzorgde samen met Remmers de vloeren voor de nieuwbouw van het Lutgardiscollege in Oudergem. In tegenstelling tot wat men verwacht, huist het Lutgardiscollege niet enkel een middelbare school, maar ook een basisschool, kinderdagverblijf, jeugdhuis en veel meer! Al in 2014 werd een groot maar gefaseerd bouwproject opgezet. 

Het gaat om een multidisciplinair project, waar men in samenwerking met de Vlaamse Gemeenschapscommissie niet enkel een nieuw onderkomen voorziet voor de secundaire school van het Lutgardiscollege, maar ook voor jeugdhuis Alleman en het kinderdagverblijf 't Sloeberke. Bovendien wordt er een nieuw Lokaal Dienstencentrum en Dagverzorgingscentrum voor senioren gebouwd. Tenslotte werden ook plannen getekend voor een zestigtal nieuwbouwappartementen.

 

Demping contactgeluid

Voor het hele project werd gebruik gemaakt van de Whisperfloor van Remmers. Deze contactgeluiddempende vloer leent zich perfect voor een scholenomgeving. Goede eigenschappen zijn in dergelijke complexe omgevingen van doorslaggevend belang. De leerlingen zullen zich voortaan beter kunnen concentreren dankzij het contactgeluiddempend karakter van Whisperfloor!

Vloeren in scholen worden intensief belopen tijdens piekmomenten. Dankzij de hoge slijtvastheid van Whisperfloor is het Lutgardiscollege zeker van een duurzame vloer. 

Deel dit artikel:
Onze partners