Creadesign: creatieve wandbekleding op maat

Met Creadesign heeft MDB Metal een inspirerend gamma van perfo en lasertoepasssingen gelanceerd met 26 originele ontwerpen, onderverdeeld in 8 thema's. Vlakke platen of cassettes, staal of aluminium, mogelijkheden te over. Het doel: oneindig combineren en de creativiteit van architecten een boost geven. "Creadesign is de oplossing voor realisatie van binnen,- of buitenwanden, invulling borstweringen en tal van andere toepassingen", klinkt het. 

 

Een decoratieve zonwering, een moderne borstwering, een architecturale bekleding of zelfs een scheidingswand in uw interieur… Het gamma creADesign zal u ongetwijfeld inspireren om een basisidee te vertalen naar een concept dat uiteindelijk zal leiden tot een kwalitatieve afwerking. Nicolas Pirson, Project ir. bij MDB METAL en initiatiefnemer van dit project: "Het is dan ook vanuit die basis dat we zijn vertrokken om dit gamma te ontwerpen. Op die manier kunnen we betrouwbare modellen voorstellen met ondersteuning van visuele voorbeelden over 8 thema’s die perfect aanleunen bij de moderne architectuur. Talloze architecten en bouwheren zijn aangetrokken tot speciale perforatiepatronen. Dergelijke patronen dienen steeds te worden uitgewerkt en meestal is er geen plan beschikbaar. Helaas waren er tot op heden ook geen standaard motieven beschikbaar. Vaak konden dergelijke projecten niet op de gewenste manier worden gerealiseerd tot grote spijt van architecten en bouwheren. Waarom dan geen oplossing aanreiken door een aantal patronen te ontwikkelen en te testen die kunnen gelinkt worden aan hun project ?"

 

Standaard productie op maat? Of is op maat standaard geworden?

Het is vanuit die optiek dat in een eerste fase 8 hoofdthema’s werden gedefinieerd; Art, City, Classic, Digital, Illusion, Movement, Organic et Science. Onder elk thema zitten telkens 3 tot 4 grafische modellen vervat. "De 26 verschillende modellen werden ontwikkeld op basis van 2 productiemethodes : perforeren en lasersnijden. De prototypes werden getest op formaat 1500x3000mm. De afmetingen kunnen echter worden aangepast naar de gewenste modulemaat. Ook kunnen de boorden worden geplooid tot stevige cassettes. Het volstaat dus om het model aan te passen naar de finale afmetingen en alles is klaar voor productie", legt Julien Nollet – verantwoordelijke Marketing & Communication – uit.

 

Afsluiting of decoratie

Met de lancering van het gamma creADesign vervolledigt MDB Metal de verschillende mogelijkheden voor transparante metalen bekledingen. Eén enkele decoratieve plaat of een volledige uitgewerkte tweede schil van een gebouw, beiden behoren tot de mogelijkheden.  "Veel aanvragen betreffen kleine borstweringen, decoratieve afsluitingen, hekwerk en interieurtoepassingen. Vanuit een andere hoek is er heel wat interesse in functie van bekledingen van gebouwen, shopping centra, kantoorgebouwen, etc.. Kortom, voor elke toepassing is er zeker een oplossing binnen het gamma creADesign",  bevestigt Tom D’Hondt, Sales & Project Support.

 

Bron: MDB Metal

Deel dit artikel:

Onze partners