Crepain Binst Architecture ontwerpt nieuw hoofdkwartier De Persgroep

Crepain Binst Architecture heeft de ontwerpwedstrijd gewonnen voor het nieuwe hoofdkwartier van De Persgroep Publishing aan het Kievitplein in Antwerpen. De architecten willen met het gebouw een nieuwe dynamiek creëren in de stationsomgeving. 

De Persgroep Publishing, uitgever van onder meer Het Laatste Nieuws, De Morgen en Dag Allemaal, gaat zijn hoofdkwartier verhuizen naar het Kievitplein in Antwerpen. Na een wedstrijd werd voor het ontwerp van Crepain Binst Architecture gekozen.


Panorama over Antwerpen

Het gebouw van de hand van het Antwerpse architectenbureau voorziet in een genereus publiek gelijkvloers met mezzanine waarin een brasserie-restaurant, coffee corners en diverse multimedia opstellingen die de 24/7 economie van De Persgroep Publishing uitdragen. De gevels zijn alzijdig opgevat wat betekent dat elke gevel evenwaardig is ten overstaan van de andere. De materialisatie van het gebouw berust op duurzame en eigentijdse materialen die het internationale karakter van de Persgroep uitdragen.

Hogerop voorziet het ontwerp in vier royale en toegankelijke daktuinen die positief bijdragen aan het leef- en werkklimaat van de honderden medewerkers en bezoekers. De kroon van het gebouw wordt afgezoomd met een belvedère van waaruit de geïnteresseerde bezoeker een 360° panorama heeft over de stad en haar directe majestueuze stationsomgeving.
 

Nieuwe dynamiek

De 'genius loci' van de plek werd grondig bestudeerd en vertaald naar een internationaal architectuuricoon dat rekening houdt met de uitzonderlijke interacties die op het Kievitplein zullen plaatsvinden. De tot op heden onderbenutte plek Kievit zal met het winnende ontwerp van Crepain Binst Architecture een nieuwe dynamiek teweegbrengen zowel aan de zijde Kievit als aan de zijde van de Pelikaanstraat, kortom de volledige stationsomgeving. De sculpturale uitdrukking functioneert als een gewricht tussen de bestaande bebouwing en de reeds in ontwikkeling zijnde stedenbouwkundige settings aan de Van Immerseelstraat.

De werken gaan van start in 2018. De oplevering is voorlopig voorzien in 2019.

Bron: Crepain Binst Architecture

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage