Hoofdkwartier DPG Media

Het gebouw is een architecturale katalysator voor het heropleven van de stationsbuurt. De implementatie van het opvallend baken als ori√ęntatiepunt verbindt het stedelijk weefsel.

Het drieledig volume interageert maximaal met zijn omgeving. De hoofddraagconstructie verwijst naar de repetitieve vormgeving van de historische verhoogde spoorwegberm. In deze transparante plint vestigen zich de publieke functies. Hierboven een statige box van gezeefdrukt glas met daarin de hoofdfuncties die de sokkel vervolledigen. Nog in de invloedsfeer van het straatgebeuren vestigen zich hier de opnamestudio’s, montageruimtes en redactiekantoren. De elegante bovenbouw is een veruitwendiging van de vorm van de twee mezzanine-vloeren in de onderbouw. Ter plaatste van de insnoeringen ontstaan riante daktuinen als groene verhoogde pockets.

Het gebouw wordt getypeerd door een horizontale gelaagdheid met bandbreedtes in contrast met de verticale orde van de Kievit-omgeving.