Cristallo Pink, een fascinerende natuursteen

© Brachot
© Brachot
© Brachot

De glasachtige, lichtdoorlatende kwartsiet Cristallo Pink is een ongewoon fascinerende, Braziliaanse natuursteen. Kwartsiet werd door de natuur gevormd uit de kwartsmineralen in zandsteen en is miljoenen jaren oud.

Door de ouderdom en vorming van kwartsiet is het materiaal zo hard als glas en uitermate geschikt voor tal van interieurtoepassingen zoals werkbladen, wandbekleding, vloeren, trappen, badkamers enzovoort. Zeker omdat Cristallo Pink, net als andere kwartsieten, gekend staat om de ideale combinatie van elegante looks met een opmerkelijke hardheid. Zo geniet je dus van een luxueuze uitstraling en van een hoge onderhoudsvriendelijkheid.

Duurzame trend

Al deze eigenschappen maken van kwartsiet een zeer duurzaam materiaal en meteen ook een trend. Cristallo Pink valt extra op door een eenvoudig elegant kleurenpalet, uniek in Europa en in het aanbod kwartsiet van Brachot. De glasachtige, roze kleurtinten met oranje-bruine adering zijn verspreid over het oppervlak. Ze variëren in iedere plaat en geven keer op keer een uniek resultaat. Dit kleurenpalet speelt meteen ook in op de hoge vraag naar kleuren en patronen die mentale rust brengen in een interieur en tegelijkertijd een opbeurende kracht in zich hebben. De lichtdoorlatende eigenschappen van deze natuursteen brengen een toegevoegde waarde in elk interieur en tillen het kleurenspel op naar the next level.

Brachot is een gerenommeerde specialist in natuursteen en samengestelde materialen die met 20 eigen groeves, 7 productiesites en 15 distributiecentra wereldwijd actief is. Samen met de Family Members bundelt Brachot 120 jaar ervaring en kennis in een langetermijnvisie voor de toekomst.

Kom alles te weten over dit product tijdens ARCHITECT@WORK in Kortrijk op 11 en 12 mei. Brachot vind je terug op stand 75.

Bron: Brachot
Deel dit artikel:
Onze partners