Daglichttoetreding & EN 17037

Een nieuwe Europese norm voor daglichttoetreding in gebouwen, EN 17037, legt steeds meer nadruk op het ontwerp van een gebouw en de rol van beglazing in deze ontwerpen, met als doel de globale energie-efficiëntie en het comfort van de gebruiker van het pand te vergroten. VELUX geeft toelichting in een nieuwe whitepaper.

De nieuwe Europese Norm EN 17037 gaat over daglicht in gebouwen. EN 17037 werd eind 2018 gepubliceerd en is de eerste Europese norm die exclusief focust op daglichtontwerp in gebouwen.

EN 17037 vervangt een lappendeken aan normen uit verschillende Europese landen of biedt houvast als er nog geen norm bestond.

Daglicht is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van gebruikers van een gebouw. Het zorgt voor voldoende licht om taken uit te voeren en het creëert een verbinding met de buitenwereld. Voldoende daglicht resulteert ook in een mooie energiebesparing, omdat er minder behoefte is aan kunstverlichting. Al deze factoren hebben geleid tot de publicatie van EN 17037.

 

Wanneer wordt EN 17037 van kracht?

De exacte datum waarop EN 17037 wordt geïntroduceerd, hangt af van het moment waarop de nieuwe norm wordt geïntegreerd in de nationale normen. De normatieve instanties moeten een nationale annex (NA) creëren met lokale informatie, die helpt bij de lokale implementatie van de aanbevelingen in de norm.

VELUX Commercial heeft de rekenmethodes die in de EN 17037 worden gespecificeerd bestudeerd in relatie tot lichtstraten. We staan voor u klaar om technische ondersteuning te bieden en vragen te beantwoorden over de manier waarop onze producten kunnen bijdragen aan daglichttoetreding in uw commerciële project.

 

Whitepaper

De gratis whitepaper 'Daglichttoetreding & EN 17037' van VELUX behandelt:

  • EN 17037: wat is het en waarom is het belangrijk?
  • De impact van daglicht op prestaties van gebouwen en het comfort van de gebruikers
  • Hoe daglichtoplossingen van VELUX Commercial bijdragen aan voldoende daglichttoetreding

Download deze gratis whitepaper hier.

Bron: VELUX
Deel dit artikel:
Onze partners